Tennis Tracker: Hrunčáková a Klein si na US Open nezahrajú

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Tennis Tracker: Hrunčáková a Klein si na US Open nezahrajú
Aktualizované
Hrunčáková nezvládla finále kvalifikácie US Open.
Hrunčáková nezvládla finále kvalifikácie US Open.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších správach zo sveta tenisu. Čo sa bude diať 26. augusta?

21:50 - Španielska tenistka Sara Sorribesová Tormová sa stala víťazkou turnaja WTA v Clevelande. V sobotňajšom finále zdolala štvrtú nasadenú Rusku Jekaterinu Alexandrovovú po trojsetovom boji 3:6, 6:4 a 6:4. Sorribesová Tormová vyhrala turnaj ako lucky loserka, získala svoj druhý singlový titul na okruhu WTA.

Zostrih finálového stretnutia v Clevelande.
Flashscore

21:45 - Slovenskí tenisti Viktória Hrunčáková a Lukáš Klein nepostúpili do hlavnej súťaže na grandslamovom turnaji US Open. Hrunčáková prehrala vo finále kvalifikácie v pozícii nasadenej deviatky s Britkou japonského pôvodu Juriko Mijazakiovou 3:6, 6:4, 4:6. V rozhodujúcom sete nevyužila vedenie 3:1.

Klein napriek sľubnému úvodu podľahol šiestemu nasadenému Francúzovi Hugovi Gastonovi 6:1, 3:6, 1:6. Slovensko tak bude mať v hlavnej súťaži v New Yorku iba dvojnásobné zastúpenie vďaka Anne Karolíne Schmiedlovej a Alexovi Molčanovi.

21:00 - Kanadská tenistka Bianca Andreescuová sa nepredstaví na grandslamovom turnaji US Open. Šampiónka z roku 2019 sa odhlásila pre zranenie.

Tenisová asociácia USA (USTA) potvrdila v sobotu neúčasť bývalej svetovej štvorky, no nešpecifikovala povahu a ani rozsah jej zranenia. Dvadsaťtriročná Andreescuová sa mala v 1. kole dvojhry stretnúť s Ukrajinkou Lesiou Curenkovou. Nahradí ju jedna z úspešných kvalifikantiek, respektíve hráčka, ktorá prehrala vo finále kvalifikácie.

20:27 - Novak Djokovič odohral tento rok 21 grandslamových zápasov, z ktorých 20 vyhral a celkovo zobral súperom 100 podaní. Toľko brejkbalov v tejto sezóne nepremenil žiadny tenista na grandslamoch.

11:38 - Novak Djokovič tento rok odohral 21 zápasov na grandslamových turnajoch, 20 z nich vyhral a celkom 100-krát súperom zobral podanie. Žiadny tenista v tejto sezóne toľko brejkbalov na Grand Slamoch nepremenil.

05:51 - Jiří Lehečka sa vo svojom prvom finále na tvrdom povrchu ATP v americkom Winston-Saleme stretne so Sebastianom Báezom. Argentínsky antukár, ktorý ešte nikdy nebol vo štvrťfinále mimo tohto povrchu, v semifinále po viac ako troch hodinách zdolal najvyššie nasadeného Chorváta Bornu Čoriča 6:3, 6:7, 7:6 a po júlovom triumfe v Kitzbüheli si pripísal 9. víťazstvo v rade.

05:47 - Tomáš Macháč zdolal v kvalifikácii US Open finalistu z roku 2017 Juhoafričana Kevina Andersona 6:4, 7:5 a postúpil do záverečného 3. kola. Dvadsaťdvaročný Čech sa o účasť v hlavnej súťaži a zopakovanie vlaňajšieho výsledku pobije s Chorvátom Bornom Gojom.

05:43 - Lucky loserka z kvalifikácie WTA 250 v Clevelande Sara Sorribesová zdolala Nemku Tatjanu Mariovú 6:4, 6:3 a druhýkrát v kariére postúpila do finále. Dvadsaťšesťročná Španielka sa o zopakovanie svojho triumfu z Guadalajary 2021 stretne s Jekaterinou Alexandrovovou.

Zostrih zápasu Mariaová - Sorribesová
Flashscore

05:38 - Viktória Hrunčáková úspešne zvládla dohrávaný duel kvalifikácie proti Emiliane Arangovej a od amerického Grand Slamu ju delí jediný krok. Kolumbijskú súperku zdolala po dvoch hodinách a 41 minútach 6:4, 4:6 a 7:6 (8). Jej poslednou prekážkou na ceste za US Open bude Yuriko Lily Miyazakiová.