Poriadne trpký koniec kariéry. Isnerovi nestačilo dvojsetové vedenie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Poriadne trpký koniec kariéry. Isnerovi nestačilo dvojsetové vedenie

Rozlúčka Johna Isnera s domácimi fanúšikmi v ňom zanechala  poriadnu trpkosť.
Rozlúčka Johna Isnera s domácimi fanúšikmi v ňom zanechala poriadnu trpkosť.Profimedia
John Isner (38) sa rozhodol ukončiť kariéru na tohtoročnom US Open a jeho rozlúčka s domácimi fanúšikmi má trpkú príchuť. Víťaz 16 turnajov ATP a bývalý ôsmy hráč sveta nedotiahol druhé kolo za stavu 2:0 na sety. V rozhodujúcom nepremenil mečbal na returne a s krajanom Michaelom Mmohom (25) prehral 6:3, 6:4, 6:7, 4:6, 6:7. O svoje prvé grandslamové semifinále si mladší Američan zahrá s Jackom Draperom (21).

Mmoh - Isner 3:6, 4:6, 7:6, 6:4, 7:6

John Isner odohral po koronavírusovej prestávke v roku 2020 veľmi obmedzený program, ktorý mu nedovolil stabilne sa prezentovať v najlepšej forme. Nie je prekvapením, že v rebríčku klesol až na súčasnú 157. pozíciu. Napriek nedostatku hernej praxe dokázal bývalý ôsmy hráč sveta predminulý rok triumfovať v Atlante a osláviť svoj 16. titul na okruhu ATP.

V tejto sezóne pred cestou na US Open odohral celkovo 13 turnajov a okrem finále v Dallase, v ktorom nevyužil mečbal, a semifinále v Newporte, sa mu nikde nedarilo. Na svojom prvom súperovi stroskotal dokonca 10-krát. Americký veterán, ktorý dokázal poraziť všetkých členov slávnej veľkej štvorky (Novaka Djokoviča, Rafaela Nadala, Rogera Federera a Andyho Murrayho), sa tak pravdepodobne právom rozhodol ukončiť svoju na zážitky bohatú a úspešnú kariéru.

Štatistika duelu
Štatistika dueluFlashscore

A kde inde sa rozlúčiť s takmer 20 rokmi na profesionálnej úrovni ako na domácom US Open. Dvojnásobný štvrťfinalista nastúpil v utorok na svoj prvý zápas a bez straty setu zdolal Facunda Díaza Acostu. Hoci si singlovú časť kariéry opäť nepredĺžil, stále má šancu vo štvorhre proti krajanovi Jackovi Sockovi.

Sympatický obor s delovým podaním bol medzitým veľmi blízko k tomu, aby sa vo Flushing Meadows prvýkrát od roku 2019 dostal do tretieho kola. Proti krajanovi Michaelovi Mmohovi viedol už 2:0 na sety. Prehral však tajbrejk a o pár desiatok minút neskôr bolo po takmer troch hodinách vyrovnané. Starší Američan sa nevzdal a v rozhodujúcom dejstve si na returne vypracoval mečbal. Ten nepremenil a v záverečnom super tajbrejku prehral 7:10, hoci mal dvakrát minibrejkový náskok. Zápas trval štyri hodiny.

Mmoh sa do tretieho kola grandslamového podujatia dostal druhýkrát v kariére, predtým ho v tejto fáze zdolal krajan Jeffrey John Wolf na tohtoročnom Australian Open. Tentoraz bude bojovať o svoje historicky najväčšie osemfinále s Jackom Draperom, ktorý vyradil nasadeného Huberta Hurkacza a tiež vyrovnal svoje maximum na Majors.

Hurkacz už môže považovať druhé kolo na US Open za prekliatie. Najlepší poľský tenista v ňom neuspel piatykrát zo šiestich štartov, jedinou výnimkou bol neúspech v prvom kole v roku 2019. Tentoraz neuhral set proti Draperovi, s ktorým vyhral oba predchádzajúce duely.

Ďalšie výsledky z US Open