Povinnosť splnená. Alcaraz sa s Arnaldim nemaznal a postúpil

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Povinnosť splnená. Alcaraz sa s Arnaldim nemaznal a postúpil

Alcaraz potvrdil pozíciu favorita.
Alcaraz potvrdil pozíciu favorita.Profimedia
Španielsky tenista Carlos Alcaraz (20) postúpil suverénne do štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. Najvyššie nasadený obhajca titulu zdolal v osemfinále Taliana Mattea Arnaldiho (22) 6:3, 6:3, 6:4. V dueli o postup do semifinále nastúpi proti víťazovi súboja medzi Arnaldiho krajanom Jannikom Sinnerom (22) a Nemcom Alexandrom Zverevom (26).

Carlos Alcaraz - Matteo Arnaldi 6:3, 6:3, 6:4

Alcaraz na dvorci Arthura Ashea od úvodných minút potvrdzoval úlohu favorita. Španiel kvalitne podával, z forhendu dokázal zatlačiť súpera do defenzívy a mal navrch aj v dlhších výmenách. Prvý set získal vo svoj prospech vďaka brejku za stavu 3:2. V druhom dejstve zobral Talianovi servis hneď v úvodnom geme. V treťom sete za stavu 1:1 po prvý raz v zápase stratil podanie, no hneď vzápätí kontroval rebrejkom a v koncovke slávil úspech.

"Odohral som solídny zápas, som spokojný s predvedeným výkonom. Hral som s vysokou intenzitou a nerobil príliš veľa chýb. Je výhoda, že na US Open je k dispozícii zaťahovacia strecha a môžeme hrať, aj keď vonku prší. V halových podmienkach hrám rád a hard je teraz asi môj najobľúbenejší povrch," uviedol Alcaraz v pozápasovom interview s bývalou americkou tenistkou Mary Joe Fernandezovou.