Stratil set, ale prekvapenie nepripustil. Alcaraz smeruje za obhajobou US Open

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Stratil set, ale prekvapenie nepripustil. Alcaraz smeruje za obhajobou US Open

Carlos Alcaraz zvíťazil v štyroch setoch.
Carlos Alcaraz zvíťazil v štyroch setoch.Profimedia
Carlos Alcaraz (20) v príprave na obhajobu titulu na US Open strácal sety ako na bežiacom páse, ale na záverečnom grandslame sezóny je takmer stopercentný. Jeden z najväčších favoritov musel v treťom kole proti Danielovi Evansovi, ktorého zdolal 6:2, 6:3, 4:6, 6:3. Prvýkrát musel odohrať viac ako tri sety. Pri svojom treťom štarte vo Flushing Meadows bude líder renkingu bojovať o štvrťfinálovú miestenku proti Matteovi Arnaldimu (22).

Alcaraz - Evans 6:2, 6:3, 4:6, 6:3

Carlos Alcaraz nastúpil v tejto sezóne pre zranenie až v polovici februára. Na 11 z 12 odohraných turnajov sa dostal minimálne do štvrťfinále, za posledných sedem mesiacov nazbieral šesť trofejí, vo Wimbledone získal svoj druhý grandslamový titul a naďalej sa drží na pozícii svetovej jednotky, o ktorú po poslednom grandslame roka príde.

Predminulý rok debutoval na US Open, kde prehral vo štvrťfinále s Félixom Auger-Aliassimom. Vlani vďaka odvrátenej mečbalovej hrozbe vo štvrťfinále proti Jannikovi Sinnerovi dokráčal k svojmu prvému grandslamovému vavrínu. Na tomto mieste ešte neprehral žiadny zápas.

Štatistika zápasu
Štatistika zápasuFlashscore

Po nevydarenej príprave zatiaľ vydarený grandslam

V príprave na newyorský major odohral osem zápasov a v siedmich musel ísť do rozhodujúceho setu. Okrem toho nevyhral titul na Masters v Toronte či Cincinnati. V Kanade senzačne prehral štvrťfinále s Tommym Paulom a vo finálovej bitke v Ohiu nevyužil mečbal ani výhodu setu a brejku proti Novakovi Djokovičovi, ktorý ho opäť zosadí z trónu.

Na US Open si však šetrí sily na prípadné záverečné kolá. Dominik Köpfer mu na úvod v polovici stretnutie skrečoval, potom zdolal Lloyda Harrisa bez straty setu a víťazovi washingtonskej generálky Danielovi Evansovi dovolil uhrať jeden set. Proti Britovi využil iba šesť zo 17 brejkbalov a nastrieľal 61 víťazných úderov. Na centrálnom dvorci sa zdržal tri hodiny a 13 minút, čo je len o pol hodinu menej ako Djokovič v piatkovej päťsetovej bitke.

Na šiestom grandslamovom turnaji v rade sa prebojoval do druhého týždňa a pri svojom treťom štarte vo Flushing Meadows si o štvrťfinále zahrá s Mattom Arnaldim. S o dva roky starším súperom sa stretne po prvý raz. Talian v druhom kole absolvoval päťsetový maratón s tínedžerom Arthurom Filsom, no v treťom proti skúsenému Cameronovi Norriemu nestratil ani set a najvyššie nasadeného Brita zmietol 6:3, 6:4, 6:3. V pondelok si zahrá svoje prvé grandslamové osemifinále.

Premiérovo v osemfinále je aj Draper

Zdravie Jacka Drapera na tohtoročnom US Open zatiaľ drží a na jeho výkonoch je to hneď vidieť. Talentovaný britský mladík síce prvýkrát na turnaji stratil set, ale poradil si s domácim Michaelom Mmohom 6:4, 6:2, 3:6, 6:3 a prvýkrát v kariére postúpil do grandslamového osemfinále. Tam bývalý 38. a aktuálne 123. hráč sveta vyzve Andreja Rubľova alebo Artura Rinderknechta.

Osemfinálové dvojice v dolnej polovici pavúka sa vytvorili už počas piatkového programu. Trojnásobný šampión Novak Djokovič si po otočení stavu 0:2 na sety zabezpečil stretnutie s kvalifikantom Bornom Gojom, ďalší kvalifikant Dominic Stricker vyzve Taylora Fritza. Vlaňajší semifinalista Frances Tiafoe sa stretne s Rinkim Hijikatom a Tommyho Paula čaká derby s Benom Sheltonom.

Ďalšie výsledky z US Open