Kvitová bola korisťou. Wozniacka mesiac po návrate oslavuje cenný skalp

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Kvitová bola korisťou. Wozniacka mesiac po návrate oslavuje cenný skalp
Kvitová na US Open končí v druhom kole.
Kvitová na US Open končí v druhom kole.Profimedia
Petra Kvitová (33) sa po štyroch rokoch nepredstaví v 3. kole US Open. Vo svojom druhom tohtoročnom vystúpení pre 39 nevynútených chýb nestačila na dvojnásobnú finalistku Caroline Wozniackú (33), ktorej podľahla 5:7, 6:7. Dánka si proti svetovej jedenástke pripísala prvý skalp hráčky z TOP 100 necelý mesiac po návrate z viac ako trojročnej materskej prestávky.

Kvitová - Wozniacká 5:7, 6:7

Šťastná Wozniacká sa po dueli usmievala: "Hrať Night Session na kurte Arthura Ashea je dôvod, prečo som sa stále vracala. Nemohlo to byť lepšie, plní sa mi sen. Pred štyrmi rokmi som si myslela, že si tu už nezahrám. Teraz som veľmi šťastná a všetkým ďakujem za podporu. Veľa to pre mňa znamená. Milujem New York. Milujem toto mesto i tento kurt."

Dánska finalistka z rokov 2009 a 2014 následne dodala: "Keď som sem prišla, vedela som, že budem pre všetky hráčky ťažkou súperkou. Cítila som sa naozaj dobre. Petra je skvelá šampiónka, hrá výborný tenis a som šťastná, že sa mi ju podarilo poraziť."

Wozniacka je momentálne 623. vo svetovom rebríčku, o účasť v osemfinále bude hrať s domácou 433. hráčkou sveta Jennifer Bradyovou. Finalistka Australian Open 2021 sa minulý mesiac vrátila po dvojročnej pauze spôsobenej pretrvávajúcim zranením ľavej nohy.

"Je skvelé, že sa dokázala vrátiť aj ona a opäť hrá neuveriteľný tenis. Zajtrajšok si chcem užiť s deťmi, oddýchnuť si a čo najlepšie sa pripraviť na ďalší zápas," dodala rodáčka z Odense.

Kvitová nedokázala napodobniť Karolínu Muchovú, ktorá zdolala Poľku Magdalénu Frechovú a ako prvá Češka postúpila do tretieho kola. Vo štvrtok sa ju pokúsia nasledovať Marie Bouzková, Linda Nosková, Karolína Plíšková a čerstvá wimbledonská šampiónka Markéta Vondroušová.