Semifinálový duel Jamrichovej dvakrát prerušilo počasie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Semifinálový duel Jamrichovej dvakrát prerušilo počasie

Aktualizované
Slovenská tenistka bojuje o postup do finále.
Slovenská tenistka bojuje o postup do finále.Reuters
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších správach zo sveta tenisu. Čo sa bude diať 8. septembra?

00:15 - Srbský tenista Novak Djokovič sa stal prvým finalistom mužskej dvojhry na tohtoročnom US Open. Viac v článku.

22:53 - Renáta Jamrichová bojovala od 18:00 o postup do finále US Open junioriek s Terezou Valentovou. Po prvom sete, ktorý vyhrala 6:3, bol duel pre nepriaznivé počase prerušený. Po návrate na kurt dokázala Češka vyrovnať na 1:1 a v treťom sete sa stretnutie z rovnakého dôvodu pozastavilo opäť. Valentová v ňom viedla 1:0.

22:08 - Nemecká tenistka Laura Siegemundová spolu s ruskou partnerkou Verou Zvonariovovou postúpili do finále štvorhry na záverečnom grandslamovom turnaji sezóny US Open. V piatkovom semifinále ako turnajové dvanástky zdolali americko-brazílsko dvojicu Jennifer Bradyová, Luisa Stefaniová 6:4, 6:1.

20:29 - Američan Rajeev Ram a Brit Joe Salisbury obhájili titul vo štvorhre na záverečnom grandslamovom turnaji sezóny US Open. Trojky pavúka v piatkovom finále zdolali šiesty nasadený austrálsko-indický pár Matthew Ebden, Rohan Bopanna v troch setoch 2:6, 6:3, 6:4. Dvojica zavŕšila víťazný hetrik, vo Flushing Meadows získala titul aj vlani a predvlani. Ram so Salisburym spolu vyhrali aj Australian Open v roku 2020.

20:00 - Kanadská tenistka Gabriela Dabrowská s Novozélanďankou Erin Routliffovou postúpili do finále ženskej štvorhry na grandslamovom US Open. V semifinále ako turnajové šestnástky zdolali ôsmy nasadený čínsko-taiwanský pár Wang Si-jü, Hsieh Su-Wei 6:1, 7:6 (4).

15:28 - Slovenskú tenistku Renátu Jamrichovú čaká v semifinále juniorskej dvojhry na US Open derby proti Češke Tereze Valentovej. Jamrichová už vlani vo svojich pätnástich rokoch nakukla do súťaží dospelých a získala aj skalpy súperiek z druhej stovky rankingu WTA. Zároveň triumfovala hneď v dvoch disciplínach na olympiáde mládeže a na Wimbledone skončila v súťaži junioriek v semifinále.

Rodáčka z Trnavy je na US Open nasadenou jednotkou a veľmi dobre sa jej darí aj vo štvorhre, kde spoločne s Američankou Kaitlin Quevedovou takisto zostali medzi poslednými štyrmi pármi.

Valentová na seba upozornila minuloročným triumfom na Pardubickej juniorke a veľký skok zaznamenala na tohtoročnom challengeri v Říčanoch, kde vyradila nasadenú jednotku Lauru Pigossiovú a následne sa posunula vo svetovom rebríčku do siedmej stovky. Darilo sa jej aj v Melbourne, kde na prvom Grand Slame sezóny postúpila medzi juniorkami do štvrťfinále.

08:21 - Aryna Sabalenková ako len tretia tenistka v open ére vyhrala grandslamové semifinále v dvojhre žien napriek prehranému prvému setu pomerom 0:6. Američanku Madison Keysovú zdolala 0:6, 7:6, 7:6.

07:45 - Coco Gauffová sa ako štvrtá americká tínedžerka po Chris Evertovej, Martine Navrátilovej a Andrei Jaegerovej predrala do finále Grand Slamu na dvoch rôznych povrchoch. Vlani na antukovom French Open ju o triumf pripravila Swiateková, v sobotu na US Open bude čeliť Aryne Sabalenkovej.

06:56 - Aryna Sabalenková iba druhýkrát zo siedmich pokusov zvládla semifinále na grandslamovom turnaji. Na US Open prekonala svoje maximum z predchádzajúcich dvoch ročníkov po tom, čo zdolala 0:6, 7:6 (7:1), 7:6 (10:5) domácu finalistku z roku 2017 Madison Keysovú, hoci prehrávala 0:6, 3:5 a 0:15. O druhú trofej z Major turnajov a potvrdenie posunu na post svetovej jednotky si víťazka januárového Australian Open zahrá s ďalšou Američankou Coco Gauffovou. Viac v článku.

06:13 - Gauffová môže po šiestich rokoch opäť priniesť americkú radosť na newyorské kurty. Poslednou domácou víťazkou US Open je Sloane Stephensová, ktorá v roku 2017 vo finále zdolala krajanku Madison Keysovú. Od víťazstva aktuálne 36. hráčky sveta hrala o celkový triumf na dvorci Arthura Ashea dvakrát Serena Williamsová, no ani v jednom prípade neuspela.

03:57 - Karolína Muchová na US Open nevyrovnala svoje grandslamové maximum. V semifinále 27-ročná Češka podľahla v súboji zdolaných finalistiek posledných dvoch ročníkov Roland Garros domácej Coco Gauffovej, podobne ako pred pár týždňami vo finále v Cincinnati. V New Yorku prehrala 4:6, 5:7 v zápase, ktorý na takmer hodinu prerušili protestujúci diváci. Viac v článku.