Sinner vyhral ďalšie finále s Medvedevom, z Viedne si odváža štvrtú tohtoročnú trofej

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sinner vyhral ďalšie finále s Medvedevom, z Viedne si odváža štvrtú tohtoročnú trofej

Sinner vyhral ďalšie finále proti Medvedevovi, z Viedne si odnáša štvrtú tohtoročnú trofej
Sinner vyhral ďalšie finále proti Medvedevovi, z Viedne si odnáša štvrtú tohtoročnú trofejProfimedia
Jannik Sinner (22) po druhý raz v priebehu necelého mesiaca vyhral finále turnaja ATP 500 proti Daniilovi Medvedevovi (27), s ktorým predtým prehral všetkých šesť vzájomných zápasov. Vo Viedni taliansky tenista zdolal obhajcu titulu po trojhodinovej bitke 7:6, 4:6, 6:3, čím mu odplatil svoje minuloročné vyradenie a ziskom štvrtého titulu v sezóne 2021 vyrovnal svoje najlepšie sezónne maximum.

Medvedev - Sinner 6:7, 6:4, 3:6

Jannik Sinner dlho márne hľadal recept na Daniila Medvedeva. Tento rok s ním prehral finále v Rotterdame aj v Miami, čo mu zhoršilo vzájomnú bilanciu na 0:6. Cestu k víťazstvu našiel až na siedmy pokus začiatkom októbra vo finále v Pekingu a zdá sa, že si dobre poznačil recept na úspešný koniec.

Už o tri týždne neskôr totiž zdolal svojho o päť rokov staršieho súpera vo finále ďalšieho podujatia ATP 500 vo Viedni. Kým v čínskej metropole zvíťazil v dvoch tajbrejkoch, v rakúskej metropole musel ísť do troch setov a zvíťazil 7:6, 4:6, 6:3 až po troch hodinách boja.

Zostrih súboja Medvedev - Sinner.
Flashscore

"Bola to obrovská psychická a fyzická bitka. Cítil som, že počas celého zápasu veľmi dobre podával. V prvom sete som sa dokázal vrátiť do hry, v druhom som sa snažil ísť viac do výmen. Mal som veľa brejkbalov, ale nedokázal som ich využiť. Som rád, že sa mi ich podarilo premeniť v treťom sete. Som spokojný s tým, ako som to zvládol najmä po psychickej stránke," komentovala Sinner v pozápasovom rozhovore.

"Bol to jeden z mojich troch alebo piatich najlepších zápasov. Finále je vždy výnimočné. Navyše finále s Daniilom, s ktorým som v minulosti niekoľkokrát prehral. Teraz to však bolo iné ako v Pekingu. Čakalo sa viac na to, čo urobím, a som ešte spokojnejší s tým, ako som to zvládol," dodal taliansky tenista, ktorý po US Open vyhral 12 z 13 zápasov.

Štatistiky súboja.
Štatistiky súboja.Flashscore

Sinner tento rok pokračuje v stabilnom raste medzi najlepšími svetovými tenistami a zaznamenáva osobné i národné míľniky. Vo Wimbledone si zahral svoje prvé grandslamové semifinále, v Toronte oslávil prvý triumf na turnaji Masters 1000, vo svetovom rebríčku ATP vyrovnal talianske maximum posunom na 4. miesto a stal sa prvým Talianom v Open ére, ktorý vyhral viac ako 54 zápasov v jednej sezóne (aktuálne 56).

Dvadsaťdvaročný rodák z talianskeho Innichenu premenil svoje celkovo 13. finále na 10. titul, čím vyrovnal taliansky rekord Adriana Pannata. Tento rok si zahral svoje šieste finále, nadviazal na triumfy v Montpellieri, Toronte a Pekingu a štvrtým titulom vyrovnal svoje maximum zo sezóny 2021.

"Bol to náročný zápas. V jednom momente som veril, že ťa nakoniec dostanem. A verím, že spolu odohráme ešte veľa finálových zápasov. Možno ešte v tejto sezóne," odkázal Medvedev Sinnerovi po prevzatí trofeje pre zdolaného finalistu.

Viedeň má deviateho šampióna už deviaty rok po sebe. Pred Sinnerom a Medvedevom triumfovali Alexander Zverev, Andrej Rubľov, Dominic Thiem, Kevin Anderson, Lucas Pouille, Andy Murray a David Ferrer.

Výsledky turnaja ATP 500 vo Viedni