Alcaraz na úvod proti hráčovi zo šiestej stovky, Djokoviča môže stretnúť až vo finále

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Alcaraz na úvod proti hráčovi zo šiestej stovky, Djokoviča môže stretnúť až vo finále

Mladého Španiela vyzvú francúzske skúsenosti.
Mladého Španiela vyzvú francúzske skúsenosti.AFP
Carlos Alcaraz (20), ktorý do Wimbledonu vstúpi ako svetová jednotka, sa pondelok 3. júla predstaví na slávnej tráve v zápase proti francúzskemu veteránovi Jeremymu Chardymu (36), 534. hráčovi rebríčka ATP. Novaka Djokoviča (36) čaká argentínska výzva.

Po víťazstve v Queen's Clube, prvom turnaji na zelenom koberci, si bude hráč z Murcie veriť aj na dvorcoch All England Clubu. Jeho prvou prekážkou bude spomínaný Chardy. Ak sa dostane cez úvodné sito a niekoľko ďalších kôl, v osemfinále by sa mohol stretnúť s Alexom de Minaurom alebo Alexandrom Zverevom

V ďalšej fáze by prípadne čelil Holgerovi Runemu. Stretnutie s Novakom Djokovičom, veľkým favoritom a sedemnásobným víťazom podujatia, prichádza do úvahy až vo finále.

Alex Molčan sa v prvom kole dvojhry stretne s nenasadeným Švédom Mikaelom Ymerom. Ak by slovenský tenista uspel, jeho súperom by následne mohol byť deviaty nasadený Taylor Fritz. Práve s Američanom sa stretol minulý rok v treťom kole Wimbledonu a podľahol mu v troch setoch. 

Alcaraz pri pokuse o volej v Queen's
Alcaraz pri pokuse o volej v Queen'sAFP

Fyzické problémy

Alcaraz ukončil turnaj v Queen's so svalovými problémami. Hoci nie sú vážne, nechcel sa premáhať a rozhodol sa neodohrať dva zápasy, ktoré mal naplánované v týždni pred Wimbledonom.

Jeden z nich bol naplánovaný na piatok 30. júna, ale zmenil sa na prvý tréning v anglických priestoroch, v ktorých 4. júla od 12:00 nastúpi proti Chardymu.

Djokovičova cesta

Srb ako úradujúci šampión a nasadená dvojka začne v pondelok na centrálnom dvorci proti Argentínčanovi Pedrovi Cachínovi, 67. hráčovi sveta. S rodákom z Córdoby sa doposiaľ v oficiálnom dueli ešte nestretol.

Na Djokovičovej strane "pavúka" sú ďalej úskalia v podobe Španielov ako Bernabé-Zapata, Bautista Agut, Ramos-Viňolas i Munar. Takisto sa tam nachádzajú aj veľkí súperi a uchádzači o titul - Sinner, Musetti, Rubľov, Ruud, Auger-Aliassime a Fritz. 

Zaujímavé zápasy 1. kola:

Alcaraz (1-Šp.) – Chardy (Fr.)

Djokovič (2-Srb.) – Cachín (Arg.)

Medvedev (3) – Fery (Brit.)

Ruud (4-Nor.) – Lokoli (Fr.)

Tsitsipas (5-Řec.) – Thiem (Rak.)

Kyrgios (30-Austr.) – Goffin (Belg.)

Murray (Brit.) – Peniston (Brit.) 

Potenciálne štvrťfinále:

Alcaraz (1-Šp.) – Rune (6-Dán.)

Medvedev (3) – Tsitsipas (5-Řec.)

Sinner (8-It.) – Ruud (4-Nor.)

Rubľov (7) – Djokovič (2-Srb.)