Tennis Tracker: Alcaraz vylepšil svoje maximum na tráve, Medvedev padol vo štvrťfinále

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Alcaraz vylepšil svoje maximum na tráve, Medvedev padol vo štvrťfinále

Aktualizované
Carlos Alcaraz zdolal Grigora Dimitrova a v Queen´s Clube ho čaká semifinále.
Carlos Alcaraz zdolal Grigora Dimitrova a v Queen´s Clube ho čaká semifinále.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, sociálne siete - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo všetko sa stalo a deje 23. júna?

21:40 - Carlos Alcaraz vo svojom prvom štvrťfinále na tráve v londýnskom Queen's Clube zdolal bulharského šampióna z roku 2014 Grigora Dimitrova dvakrát 6:4 a doplnil kvarteto semifinalistov. Dvadsaťročný Španiel si zahrá o svoje šieste tohtoročné finále v repríze vlaňajšieho finále ATP Next Gen Finals proti Američanovi Sebastianovi Kordovi (h2h 1-1).

Zostrih zápasu Alcaraz - Dimitrov
Flashscore

20:50 - Andrej Rubľov zdolal na tráve v Halle neporazeného Holanďana Tallona Griekspoora 3:6, 6:3, 6:4 a postúpil do semifinále. Finalista predchádzajúceho ročníka sa v ňom stretne so Španielom Bautistom (h2h 4-4).

20:45 - "Je to skvelý pocit. Mám naozaj radosť. Snažím sa brať každý zápas na tomto turnaji ako dobrý tréning, pretože na tráve sa nehrá tak často. Užívam si to," uviedla Krejčíková po postupe na kurte.

Pozápasový rozhovor s Krejčíkovou
Flashscore

20:35 - Barbora Krejčíková pokračuje vo svojej premiére v Birminghame bez straty setu. V prvom štvrťfinále na tráve v kariére zdolala v českom derby Lindu Fruhvirtovú 6:3, 6:2 a nadviazala na skalp ďalšej krajanky Terezy Martincovej. Víťazka februárového turnaja WTA 1000 v Dubaji si zahrá o svoje druhé tohtoročné finále proti Číňanke Lin Ču.

Zostrih zápasu Krejčíková - Fruhvirtová
Flashscore

19:29 - Sebastian Korda zdolal v londýnskom Queen's Clube domáceho Camerona Norrieho 6:4, 7:6 a prvýkrát sa dostal do semifinále turnaja na tráve. Dvadsaťdvaročný Američan sa v ňom stretne s Alcarazom alebo Dimitrovom.

18:00 - Daniil Medvedev nebude po vlaňajšom Hertogenboschi obhajovať finálovú účasť na tráve ani v nemeckom Halle. Bývalý líder renkingu prehral vo štvrťfinále s Robertom Bautistom 5:7, 6:7 a zhoršil si vzájomnú bilanciu na 2-5. Španiel, ktorý čakal na štvrťfinálovú účasť od januárového finále v Adelaide, vyzve v semifinále Andreja Rubľova alebo sedem zápasov nezdolaného Tallona Griekspoora.

Zostrih zápasu Medvedev - Bautista Agut
Flashscore

17:45 - "Užívam si to. Myslím, že začínam hrať čoraz lepšie. V každom zápase je to však čoraz náročnejšie," uviedol po zápase na kurte Rune.

Pozápasový rozhovor s Runem
Flashscore

17:30 - Holger Rune pokračuje v zbieraní prvých víťazstiev na trávnatých dvorcoch v londýnskom Queen's Clube. Dvadsaťročný Dán vo štvrťfinále zdolal o rok staršieho Lorenza Musettiho 6:4, 7:5, hoci v úvodnom geme prehrával 1:4 a v druhom odvracal dva setbaly. V semifinále sa stretne s Alexom De Minaurom.

Zostrih zápasu Musetti - Rune
Flashscore

17:00 - Jelena Ostapenková bola v Birminghame veľmi blízko vyradenia. Nasadená dvojka prehrávala s Magdalénou Frechovou už 4:6, 0:4 a čelila dvom brejkbalom. Poľku však do svojho prvého semifinále na turnajoch WTA nepustila, nedovolila jej ani na 19. pokus získať svoj premiérový skalp hráčky Top 20 a postúpila po výhre 4:6, 7:5, 6:2. O svoje prvé finále v aktuálnej sezóne bude usilovať buď proti Harriet Dartovej alebo Anastasii Potapovovej.

16:45 - Piatkový program v Berlíne narušil dážď a polovicu štvrťfinálových duelov už preložili na sobotu.

15:55 - Dvojnásobný finalista Alexander Zverev odplatil Nicolásovi Jarrymu nedávnu prehru v setoch 7:5, 6:3 na domácom kurte v Halle a štvrtýkrát v tejto sezóne a tretíkrát v rade postúpil do semifinále. Najbližšie zaútočí na svoje prvé finále od vlaňajšieho mája proti Alexandrovi Bublikovi (h2h 1-2).

15:40 - Alex De Minaur zdolal na tráve v londýnskom Queen's Clube nebezpečného Adriana Mannarina 6:4, 4:6, 6:4 a zabezpečil si prvú semifinálovú účasť od marca, keď získal svoju premiérovú trofej na podujatí ATP 250 v Acapulcu. O svoje tretie finále v priebehu roka bude usilovať proti Lorenzovi Musettimu alebo Holgerovi Runemu.

13:45 - Karen Chačanov utrpel únavovú zlomeninu jedného zo stavcov na French Open, kde vo štvrťfinále podľahol neskoršiemu šampiónovi Novakovi Djokovičovi. Bude tak musieť vynechať slávny Wimbledon. Rus to oznámil na sociálnych sieťach.

13:30 - Jannik Sinner musel za stavu 5:7, 0:2 odstúpiť zo štvrťfinále proti Alexandrovi Bublikovi v Halle pre zranenie. O svoje prvé finále od vlaňajšieho septembra a tretie na tráve si Kazach zahrá s Alexandrom Zverevom alebo Nicolásom Jarrym.

06:30 - Turnaje ATP na tráve v Queen's Clube, Halle, ale i WTA v Berlíne a Birminghame čakajú vo štvrtok štvrťfinálové súboje. Z mužských duelov bude najviac pozornosti pútať súboj Carlosa Alcaraza s Grigorom Dimitrovom, medzi ženami to bude stret svetovej štvorky a deviatky - Caroline Garciová nastúpi proti Petre Kvitovej.