Tennis Tracker: Rybakinová prekvapivo končí, lúči sa aj Tsitsipas

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Rybakinová prekvapivo končí, lúči sa aj Tsitsipas

Aktualizované
Dohrávať sa bude aj v Nottinghame.
Dohrávať sa bude aj v Nottinghame.lta.org.uk
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, sociálne siete - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo všetko sa stalo a deje 21. júna?

21:30 - Dánsky tenista Holger Rune postúpil do štvrťfinále turnaja ATP v Queen's Clube po víťazstve nad Britom Ryanom Penistonom  6:3, 6:4.

19:43 - Alexander Zverev má dôvod na radosť. Na domácej pôde v Halle nestratil nemecký finalista z rokov 2016 a 2017 ani set s druhým nebezpečným súperom, po Dominicovi Thiemovi zdolal Kanaďana Denisa Shapovalova 6:2, 6:4 a postúpil do štvrťfinále. Tam sa stretne s Čiľanom Jarrym (h2h 2:2), s ktorým prehral na jar na antuke v Ženeve.

18:40 - Stefanos Tsitsipas končí na turnaji ATP 500 v Halle po tretí raz v druhom kole. Tento rok ťahal za kratší koniec 6:7, 5:7 s Nicolasom Jarrym z Čile, s ktorým prehral aj druhý zápas na tráve, a pred Wimbledonom tak nevyhral dva z troch zápasov.

18:36 - České tenistky vyhrali v stredu na turnajoch WTA na tráve všetkých 10 setov. Úspech zavŕšila Petra Kvitová, ktorá v Berlíne zmietla Argentínčanku Naďu Podoroskú 6:1, 6:1 za 48 minút hry a postúpila do štvrťfinále. Dvojnásobná wimbledonská šampiónka sa v ňom stretne s Francúzkou Caroline Garciovou v súboji s hráčkou Top 10.

Zostrih duelu.
Flashscore

17:21 - Úradujúca wimbledonská šampiónka Jelena Rybakinová končí v druhom kole prvého z dvoch prípravných turnajov pred grandslamovým turnajom na tráve. Svetová trojka na turnaji WTA 500 v Berlíne nestačila na Chorvátku Donnu Vekičovú, ktorej podľahla 7:6, 3:6, 4:6 najmä kvôli 35 nevynúteným chybám.

Zostrih zápasu.
Flashscore

16:39 - Španiel Roberto Bautista Agut sa prebojoval do štvrťfinále dvojhry na trávnatom turnaji ATP v nemeckom Halle. V druhom kole zdolal v pozícii nasadenej osmičky Američana Brandona Nakashimu 7:5 a 7:6. Vo štvrťfinále sa stretne s najvyššie nasadeným Rusom Daniilom Medvedevom, ktorý zdolal Srba Lasla Djereho 6:3, 6:7 (5) a 6:3.

16:10 - Francúzka Caroline Garciová postúpila do štvrťfinále turnaja WTA v Berlíne. Tretia nasadená hráčka zdolala v osemfinále Jaimee Fourlisovú z Austrálie 6:3 a 6:2.

Zostrih zápasu Garciová - Fourlisová
Flashscore

15:02 - Česká tenistka Barbora Krejčíková postúpila do 2. kola na turnaji WTA v Birminghame. Najvyššie nasadená hráčka zdolala vo svojom úvodnom zápase Španielku Cristinu Bucsovú dvakrát 6:3.

Zostrih zápasu Krejčíková - Bucsová
Flashscore

13:40 - Petra Kvitová bude vo svojom debute na tráve v Berlíne pokračovať proti Nadi Podoroskej, ktorá v prvom kole zdolala Rebeku Masárovú 3:6, 6:3, 6:2. S Argentínčankou majú vyrovnanú bilanciu 1:1 a zápas by sa mal hrať neskôr v stredajšom programe.

13:35 - Maria Sakkariová pred týždňom na tráve v Nottinghame prehrala s Alize Cornetovou, no v Berlíne jej odplatila prehru po setoch 6:4, 6:2. V nemeckej metropole stále obhajuje vlaňajšie semifinále. V druhom kole sa šiesta nasadená stretne s Aljaksandrou Sasnovičovou, ktorá vyhrala derby proti Victorii Azarenkovej.

13:23 - Češka Markéta Vondroušová má za sebou úspešný vstup do trávnatej časti sezóny, keď v Berlíne zdolala grandslamovú šampiónku Biancu Andreescuovú 7:6, 7:5. Pripísala si prvé víťazstvo na najrýchlejšom povrchu od Wimbledonu 2021 a len šieste v kariére. O svoje prvé štvrťfinále na tráve sa stretne s domácou kvalifikantkou Jule Niemeierovou.

Zostrih zápasu Andreescuová – Vondroušová
Flashscore

12:45 - Organizátori Wimbledonu udelili americkej tenistke Venus Williamsovej voľnú kartu. Pre 43-ročnú bývalú svetovú jednotku to bude už 24. štart v hlavnej súťaži. Tretí grandslamový turnaj roka sa začne 3. júla. Staršia zo sestier Williamsových je päťnásobná singlová wimbledonská šampiónka, na tráve All England Clubu triumfovala v rokoch 2008, 2007, 2005, 2001 a 2000. Ďalšie voľné karty dostali Ukrajinka Jelina Svitolinová, Belgičan David Goffin a Britky Heather Watsonová s Katie Boulterovou. Viac sa dozviete v článku.

07:00 - Na trávnatých dvorcoch sa 20. júna pre daždivé počasie a sklz v programe odložilo viacero zápasov. Zmeny museli učiniť organizátori v Berlíne či Birminghame. Okrem iných to ovplynilo aj duely českých tenistiek ako Markéta Vondroušová, Barbora Krejčíková i Tereza Martincová.