Päťnásobná šampiónka Williamsová a Svitolinová dostali divoké karty na Wimbledon

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Päťnásobná šampiónka Williamsová a Svitolinová dostali divoké karty na Wimbledon

Williamsová vyhrala sedem grandslamových turnajov
Williamsová vyhrala sedem grandslamových turnajovReuters
Sedemnásobná grandslamová šampiónka Venus Williamsová (43) a bývalá svetová trojka Elina Svitolinová (28) dostali voľné karty na prestížny Wimbledon, oznámili v stredu organizátori.

Williamsová vyhrala tretí major turnaj roka piatykrát a tento mesiac sa vrátila do hry po päťmesačnej pauze zavinenej zranením.

Momentálne je na 697. mieste v rebríčku a na birminghamskom klasickom turnaji si po takmer štyroch rokoch zabezpečila víťazstvo proti súperke z Top 50, keď v pondelok v 32. kole zdolala Talianku Camile Giorgiovú.

Ukrajinka Svitolinová sa po materskej dovolenke dostala do štvrťfinále French Open a začiatkom tohto týždňa pri svojom návrate na trávu v Birminghame utrpela prehru s českou tínedžerkou Lindou Fruhvirtovou.

Britská jednotka Katie Boulterová je medzi ďalšími účastníčkami na divokú kartu po tom, ako cez víkend získala svoj prvý titul na turnaji Women's Tennis Association Nottingham Open. Pridajú sa k nej krajanky Jodie Burrageová, Harriet Dartová, Katie Swanová a Heather Watsonová.

V mužskom turnaji dostali prihlášky Liam Broady, Jan Choinski, Arthur Fery, David Goffin, George Loffhagen a Ryan Peniston. Štyri zostávajúce divoké karty - dvaja muži a dve ženy - budú ešte oznámené.