Murray a jeho ďalšia nočná dráma. Dorazí Brit v piatok Tsitsipasa?

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Murray a jeho ďalšia nočná dráma. Dorazí Brit v piatok Tsitsipasa?

Dotiahne Murray zápas do víťazného konca?
Dotiahne Murray zápas do víťazného konca?Profimedia
Ak odvaha a odhodlanosť vyhrávajú grandslamové tituly, odovzdajte práve teraz wimbledonskú trofej Andymu Murraymu (36).

Samozrejme, že to tak nefunguje a Škót sa musí v piatok vrátiť, aby si vybojoval účasť v treťom kole po tom, čo sa epická bitka s Grékom Stefanosom Tsitsipasom vo štvrtok zastavila, keď hodiny ukazovali takmer 23:00 miestneho času. Skóre hovorilo o tom, že Murray vedie v náročnom súboji 6:7 (3), 7:6 (2), 6:4.

Bol to fascinujúci zápas odohrávajúci sa v opojnej atmosfére centrálneho dvorca, v ktorom nič nerozdeľovalo dvojnásobného šampióna Murrayho a jeho piateho nasadeného súpera. Šepkajte si to potichu, ale stávalo sa, že veľká časť wimbledonského publika nemala vždy ľahké prijať vášnivého Škóta.

Dnes Murray nie je ničím iným ako národným pokladom, keďže v roku 2013 ukončil 77-ročné čakanie Británie na domáceho šampióna mužskej dvojhry. Publikum na centrálnom dvorci počas celého duelu burácalo na jeho počesť.

O tucet rokov mladší Tsitsipas sa pri predchádzajúcich piatich návštevách nikdy nedostal ďalej ako do štvrtého kola a napriek mladším nohám - a Murrayho kovovému bedrovému kĺbu - to bol Škót, kto sa na klzkom povrchu pohyboval pohodlnejšie.

V úvodnom sete bolo medzi oboma bojovníkmi minimum rozdielov - delili ich len dva body. Murray si uchmatol 37 loptičiek a Tsitsipas 39. Grék ich však získal, keď na nich záležalo, a keď prišlo k nevyhnutnému tajbrejku. Jeden z jeho 21 winnerov v tomto úvodnom sete prišiel, aby prerazil Murrayho obranu za stavu 4:3 v tajbrejku.

O dva body neskôr mal za stavu 6:3 tri setbaly a hneď prvý premenil, keď Škóta prekonal a po necelej hodine hry sa ujal vedenia. Murray však v priebehu rokov opakovane ukázal, že je ako vytesaný zo žuly, a s mladším mužom si poradil.

Hodiny bežali, gemy naskakovali a set opäť dospel do tajbrejku. Tentoraz sa Murray nenechal zahanbiť, vyrovnal na 1:1 a centrálny kurt vyskočil na nohy.

Opojná atmosféra presakujúca do každého kubického centimetra arény visela vo vzduchu a keď sa začal tretí set, Murray prvýkrát v zápase prelomil Grékovo podanie a dostal sa do skorého vedenia.

Toho sa už nechcel vzdať a v lokálnom čase 22:38 vypálil servis, ktorý Tsitsipas dokázal returnovať len do autu. Murray sedel na svojom mieste, pozrel na svoj realizačný tím na tribúne a mávol rukou v geste "ukončme to", keď rozhodca oznámil, že duel bude prerušený a bude sa dohrávať v piatok.

Prerušenie sotva mohlo prísť v lepšom čase pre Murrayho, ktorý zle došliapol a vykríkol od bolesti. Tsitsipas sa vytratil z kurtu, zatiaľ čo Murray si zobral batoh a diváci mu vyjadrili uznanie, pretože nočný súboj sa skončil treťou kapitolou, pričom minimálne jedna ešte bude nasledovať.