Nestratil servis a vyradil Müllera. Alcaraz chce finále proti Djokovičovi

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nestratil servis a vyradil Müllera. Alcaraz chce finále proti Djokovičovi

Alcaraz si poradil aj s Francúzom Müllerom.
Alcaraz si poradil aj s Francúzom Müllerom.Profimedia
Carlos Alcaraz (20) zdolal vo Wimbledone 3:0 na sety aj svojho druhého francúzskeho súpera. Tentoraz si poradil s Alexandrom Müllerom (26) 6:4, 7:6, 6:3 a svoju neporaziteľnosť na tráve predĺžil na sedem zápasov a 16 setov. V 3. kole sa svetová jednotka stretne s Nicolasom Jarrym (27) z Čile.

Alcaraz - Müller 6:4, 7:6, 6:3

Pred dvoma týždňami odohral Carlos Alcaraz len tretí turnaj na tráve v kariére. Na prestížnom podujatí ATP 500 v Queen's Clube si ziskom svojho prvého titulu zo zeleného povrchu zabezpečil návrat na vrchol svetového rebríčka. Zároveň si zvýšil sebavedomie na koberci, na ktorom toho veľa neodohral.

Pri svojej tretej účasti vo Wimbledone ešte nestratil ani set. Po Jérémym Chardym si bez straty jediného podania poradil aj s ďalším Francúzom Alexandrom Müllerom. A to čelil šiestim brejkbalom a dopustil sa 41 nevynútených chýb - o dvanásť viac ako jeho súper.

O šesť rokov starší Müller, 84. hráč rebríčka, mohol pomýšľať na úspech v druhom sete, ktorý doviedol do tajbrejku. Alcaraz však odskočil na 6:0 a zvyšok zápasu už kontroloval.

Štatistika duelu
Štatistika dueluFlashscore

"Veľmi sa mi to páčilo, je to krásny kurt. Cítim, že naň patrím. Chcel som si užiť každú sekundu a to sa aj stalo. Som pripravený odohrať na tomto kurte viac skvelých duelov," zdôraznil v rozhovore na centrálnom kurte Španiel, ktorý vlani na US Open vyhral svoj prvý grandslamový turnaj. Alcaraz vyhral aj svoj siedmy tohtoročný zápas na tráve a natiahol neporaziteľnosť na tomto povrchu na 16 setov v rade.

O obhajobu svojho vlaňajšieho výsledku a vyrovnanie wimbledonského maxima bude bojovať proti Čiľanovi Nicolasovi Jarrymu (h2h 1-0), s ktorým mal veľké problémy vo februári tohto roka na antuke v Riu de Janeiro.

"Bolo by skvelé, ak by sa mi podarilo na tomto grandslame hrať finále a ešte lepšie, keby je to proti Novakovi. Je pred nami veľa zápasov. Nemôžem poľaviť. V každom súboji musím hrať čo najlepšie. Uvidíme, či sa dostanem do finále, alebo nie," povedal so svojím vždy pripraveným úsmevom.

Carlos Alcaraz - Nicolas Jarry, sobota 14:30