Prvýkrát sa stretli pred sedemnástimi rokmi. Veteráni premiérovo proti sebe na tráve

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prvýkrát sa stretli pred sedemnástimi rokmi. Veteráni premiérovo proti sebe na tráve

Súboj Djokoviča proti Wawrinkovi sľubuje kvalitné divadlo pre fanúšikov.
Súboj Djokoviča proti Wawrinkovi sľubuje kvalitné divadlo pre fanúšikov.Profimedia
Novak Djokovič (36) sa v piatok po 27. raz stretne so Stanom Wawrinkom (38) v rámci ich legendárnej rivality, ale prekvapujúco ešte nikdy proti sebe nehrali na tráve. Wimbledon zažije premiérovú bitku veteránov.

Srb vzdal hold Švajčiarovi

Vôbec prvýkrát sa stretli vo finále turnaja Croatia Open 2006, keď Djokovič odstúpil pre problémy s dýchaním a hoci Srb odvtedy dominuje s bilanciou 20-6, niektoré staré rany sa ešte nezahojili.

"Vzal mi dva grandslamy. To je úloha, ktorú zohral v mojej kariére, keď ma porazil v dvoch grandslamových finále," povedal usmiaty Djokovič pred stretnutím tretieho kola na centrálnom dvorci.

Wawrinka dosiahol vrchol svojej kariéry v rokoch 2014 - 2016, teda v období, keď sa zdal byť jediným mužom schopným narušiť hegemóniu "veľkej štvorky" - Rogera Federera, Rafu Nadala, Andyho Murrayho a práve Djokoviča.

Švajčiar senzačne získal tri grandslamové tituly, keď porazil Djokoviča na Roland Garros a vo Flushing Meadows. Séria zranení zredukovala 38-ročného velikána na hráča, ktorému sa už nedarí vo vyčerpávajúcich maratónskych stretnutiach, ale stále vzbudzuje rešpekt v očiach Djokoviča, ktorý ocenil jeho odolnosť.

"Po niekoľkých operáciách kolena je stále silný a snaží sa vytvoriť ďalšiu históriu pre seba a tenis. Nemôžeme zabúdať, že je trojnásobným grandslamovým šampiónom, víťazom Davisovho pohára a získal olympijské zlato vo štvorhre. Mal fantastickú kariéru," nešetril chválou srbský tenista.

Wawrinka zostáva nohami na zemi

Wawrinka je však trochu realistickejší a tvrdí, že tieto špeciálne víťazstvá nie sú ničím iným ako "skvelými spomienkami".

Posledné štyri bitky.
Posledné štyri bitky.Flashscore

"Bola to časť mojej kariéry, počas ktorej som hral na takej úrovni, že keď som nastupoval na kurt proti Novakovi na grandslame, vedel som, že ho dokážem poraziť. Dúfam, že sa mi podarí odohrať konkurencieschopný zápas, ale ak sa pozriete na posledné výsledky, nemám veľkú šancu," reagoval Stan Wawrinka. 

Prehľad zápasu Wawrinka - Djokovič