Britské publikum zostalo bez slov. Rybakinová vymazala súperku z kurtu za 57 minút

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Britské publikum zostalo bez slov. Rybakinová vymazala súperku z kurtu za 57 minút

Rybakinová oslavuje víťazstvo v treťom kole.
Rybakinová oslavuje víťazstvo v treťom kole.Reuters
Jelena Rybakinová (24) si bola veľmi dobre vedomá toho, že bude považovaná za verejného nepriateľa číslo jeden, keď nastúpila proti Katie Boulterovej (26) - jedinej Britke, ktorá zostala vo wimbledonskej dvojhre - v sobotňajšom zápase, ktorý bol vyhlásený za trhák na centrálnom kurte.

Wimbledonská šampiónka Rybakinová, vyzbrojená hrozivým podaním a pevným odhodlaním, nedovolila publiku, aby sa naplno rozbehlo, keď nemilosrdne a bez okolkov zničila Boulterovú v treťom kole 6:1, 6:1.

"Samozrejme, že som vedela, že to bude ťažké. Počula som však podporu pre mňa, bola to naozaj príjemná atmosféra," povedala Rybakinová, ktorá sa teraz stala horúcou favoritkou na zisk druhého titulu po sebe.

"Hrala som naozaj dobre... A celkovo som šťastná, že som bola sústredená od začiatku až do konca."

Obe protagonistky nechali čakať takmer do deviatej hodiny večer miestneho času, kým mohli vstúpiť do osvetlenej arény. A keď Boulterová v úvodnom geme pri svojom servise stratila iba jeden fiftín, očakávania nie príliš hladkého víťazstva neboli na mieste.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore/Profimedia

Koniec koncov, toto bola tá istá scéna, na ktorej 15-tisíc divákov priviedlo Andyho Murrayho k mnohým slávnym nočným víťazstvám. Fanúšikovia boli v sobotu pripravení a čakali, že opäť zohrajú svoju úlohu. Jediným problémom bolo, že Rybakinová si neprečítala britský scenár.

Od stavu 1:1 v prvom sete sypala esá a víťazné údery na servise, predviedla nekonečný príval forhendových a bekhendových winnerov a získala ďalších sedem gemov. Tretia nasadená Kazaška dominovala natoľko, že sa zdalo, že ohromené publikum stratilo hlas, zatiaľ čo Boulterová jednoducho nevedela, čo má skôr robiť.

Žena, ktorá pred 12 mesiacmi na rovnakej scéne slávne vyradila bývalú svetovú jednotku Karolínu Plíškovú, nemala na palebnú silu Rybakinovej odpoveď.

Rybakinová v akcii
Rybakinová v akciiReuters

Rybakinová spečatila prvý set svojím šiestym esom, a hoci sa britská jednotka vyhla poníženiu z čistej prehry v sete druhom, keď vyhrala tretí gem, vo vzduchu visel pocit nevyhnutného konca, pretože čoho sa Rybakinová dotkla, to sa premenilo na zlato.

Našťastie pre 89. hráčku rebríčka Boulterovú trvalo jej trápenie len 57 brutálnych minút. Rybakinová ju štvrtýkrát brejkla a forhendovým winnerom ukončila tohtoročnú britskú cestu. Kazaška sa o štvrťfinále pobije s brazílskou trinástkou Beatriz Haddadovou Maiovou.