Môže ďakovať Sabalenkovej. Swiateková ostáva naďalej svetovou jednotkou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Môže ďakovať Sabalenkovej. Swiateková ostáva naďalej svetovou jednotkou

Swiateková je neohrozená, na čele rebríčka WTA zostane aj v nasledujúcich týždňoch.
Swiateková je neohrozená, na čele rebríčka WTA zostane aj v nasledujúcich týždňoch.AFP
Aryna Sabalenková (25) mala veľkú šancu stať sa svetovou jednotkou, keďže proti Ons Džabúrovej (28) viedla už 7:6, 4:2 a bola blízko postupu do finále Wimbledonu. Bieloruska však svoju šancu nevyužila a to znamená, že Iga Swiateková (22) si naďalej udrží pozíciu na čele rebríčka.

Premárnená príležitosť

Pred začiatkom Wimbledonu sme vedeli, že pre Swiatekovú nebude ľahké udržať si pozíciu líderky rebríčka WTA, keďže na trávnatých dvorcoch sa jej doteraz nedarilo. Poľka však potvrdila, že na tomto povrchu robí pokroky a prvýkrát sa dostala do štvrťfinále grandslamového turnaja v Londýne.

Prehra s Elinou Svitolinovou znamenala, že ak Sabalenková v semifinále porazí Džabúrovú, stane sa novou jednotkou rebríčka WTA. To sa však nestalo. Bieloruska opäť mentálne nezvládla zápas, a tak Poľka zostane na čele renkingu aj v nasledujúcich týždňoch.

Druhá polovica júla neponúkne z pohľadu tenistiek veľa zaujímavých podujatí. Swiateková sa objaví na turnaji vo Varšave, kde bude hrať pred domácim publikom. Sabalenková pravdepodobne vystúpi až 7. augusta na turnaji WTA 1000 v Montreale. Požiadať by mohla o divokú kartu na turnaj WTA 500 vo Washingtone, ktorý sa začne koncom júla, ale skôr sa sústredí na prípravu na turnaje rebríčka 1000.

Niekoľko bodov na obhajobu pred US Open

Náskok Swiatekovej pred Sabalenkovou sa blíži k 500 bodom, takže ide o značný odstup na najbližšie týždne, vzhľadom na to, že sa nebudú konať turnaje vyššieho rangu a Poľka bude môcť získať ďalšie body vo Varšave, kde pred rokom prehrala vo štvrťfinále.

Dobrou správou pre ňu je aj to, že pred rokom zaznamenala slabé štarty v Toronte a Cincinnati. Tam vyhrala iba po jednom zápase a na oboch turnajoch skončila v treťom kole. To znamená, že pri započítaní týchto turnajov bude obhajovať niečo vyše 200 bodov. O niečo horšie je na tom Bieloruska, ktorá v Cincinnati skončila v semifinále. Je veľmi pravdepodobné, že Swiateková zostane líderkou rebríčka až do začiatku US Open, ktorý sa začína 28. augusta.