Najväčší šok turnaja. Svitolinová poslala domov svetovú jednotku Swiatekovú

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Najväčší šok turnaja. Svitolinová poslala domov svetovú jednotku Swiatekovú

Aktualizované
Súboj dvoch priateliek dopadol lepšie pre Svitolinovú.
Súboj dvoch priateliek dopadol lepšie pre Svitolinovú.Profimedia
Ukrajinská tenistka Jelina Svitolinová (28) sa postarala o najväčšie prekvapenie tohtoročného Wimbledonu. V utorkovom štvrťfinále dvojhry vyradila svetovú i nasadenú jednotkou Poľku Igu Swiatekovú (22) v troch setoch 7:5, 6:7 (5), 6:2.

Swiateková viedla v prvom sete 2:0 aj 5:3, no nedokázala ho dotiahnuť do víťazného konca. Ukrajinka získala štyri gemy za sebou a triumfovala po výsledku 7:5. Od druhého dejstva sa hralo pre dážď na centri pod zatiahnutou strechou. Obe tenistky v ňom raz stratili svoje podanie a o osude musel rozhodnúť tajbrejk.

Svitolinová si v ňom vytvorila náskok 4:1, no svetová jednotka zabrala a vynútila si rozhodujúci set. Swiateková ho začala úspešne, keď si udržala servis. Potom však Ukrajinka uspela v piatich gemoch za sebou a duel už dotiahla do úspešného konca.

Ukrajinská hráčka si vyrovnala svoje kariérne maximum na turnaji a v dueli o postup do finále nastúpi proti nenasadenej Češke Markéte Vondroušovej.

"Stále neviem, čo sa vlastne stalo. Je to neskutočné a som veľmi šťastná, že mám opäť šancu hrať na tomto turnaji. Bol to ťažký zápas proti Ige, ktorá je svetová jednotka a nikdy sa nevzdáva. Som hrdá na to, čo som dosiahla a ďakujem všetkým za podporu. Keby mi niekto na začiatku turnaja povedal, že postúpim do semifinále a vyradím svetovú jednotku, neverila by som. Teraz si oddýchnem a pripravím sa na ďalší dôležitý a ťažký zápas," povedala v rozhovore po stretnutí Svitolinová, ktorá sa vrátila k tenisu len pred tromi mesiacmi po návrate z materskej dovolenky.

Zápas v číslach.
Zápas v číslach.Flashscore