Narodenie dieťaťa a vojna zo mňa urobili iného človeka. Dokráča Svitolinová až do finále?

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Narodenie dieťaťa a vojna zo mňa urobili iného človeka. Dokráča Svitolinová až do finále?

Svitolinová je príbehom turnaja.
Svitolinová je príbehom turnaja.Reuters
Ukrajinská držiteľka divokej karty Elina Svitolinová (28), ktorá počas svojej rozprávkovej cesty do semifinále Wimbledonu po materskej prestávke vyradila štyri grandslamové šampiónky, verí, že hviezdy sa pri jej snahe získať prvý grandslamový titul konečne zladili.

Do prvého finále na veľkom turnaji sa môže dostať, ak vo štvrtok zdolá Češku Markétu Vondroušovú. Bývalá svetová trojka uviedla, že jej pomohol nový prístup ku kariére po vojne na Ukrajine a októbrové materstvo.

"Vravím si, že mám pred sebou menej rokov, ako ich mám za sebou," povedala Svitolinová, ktorá pred zvrhnutím ďalšej svetovej jednotky Igy Swiatekovej zostrelila víťazky majorov Venus Williamsovú, Sofiu Keninovú a Viktoriu Azarenkovú.

"Musím do toho ísť naplno. Už nemám čas prehrávať. Neviem, koľko rokov budem ešte hrať... Človek trénuje na tieto veľké chvíle."

Svitolinová, ktorá sa v apríli vrátila do tenisového kolotoča po pôrode dcéry Skai v októbri minulého roka, uviedla, že invázia Ruska do jej krajiny, ktorú Moskva nazýva "špeciálnou vojenskou operáciou", ju zmenila.

"Vojna ma urobila silnejšou a tiež mentálne silnejšou. Ťažké situácie neberiem ako katastrofu. V živote sú aj horšie veci. Som pokojnejšia. Myslím si, že aj preto, že som práve začala opäť hrať, pociťujem iný druh tlaku. Chcem vyhrávať. Mám obrovskú motiváciu vrátiť sa na vrchol. Myslím si však, že narodenie dieťaťa a vojna zo mňa urobili iného človeka."

Vondroušová šla na grandslamoch po obyčajných cestách po tom, ako sa prebojovala do boja o titul na French Open 2019, kde ju zdolala Ash Bartyová. Kariéra striebornej olympijskej medailistky sa prerušila pre zranenie zápästia.

Avšak "bez dažďa nie sú kvety" hovorí tetovanie na jej silno potetovanej ruke. Češka opäť ukazuje záblesky svojej najlepšej formy a bojovných kvalít, vďaka ktorým by mohol byť jej súboj so Svitolinovou zaujímavý.

Vondroušovú po jej štvrťfinálovom víťazstve premohli emócie
Vondroušovú po jej štvrťfinálovom víťazstve premohli emócieProfimedia

"Hrali sme spolu už niekoľkokrát, takže sa poznáme," skonštatovala Vondroušová, ktorá na turnaji vyradila štyri nasadené hráčky.

"Je držiteľkou divokej karty, ale hrá ako hráčka z prvej desiatky. Pre mňa to nie je žiadny rozdiel. Myslím si, že v semifinále musíte byť pripravení na všetko. Poďme na to," dodala česká tenistka.

Svitolinová - Vondroušová, štvrtok 14:30