Odplata za minulý rok. Džabúrová obratom vyprevadila z Wimbledonu obhajkyňu triumfu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Odplata za minulý rok. Džabúrová obratom vyprevadila z Wimbledonu obhajkyňu triumfu

Džabúrová oslavuje postup do semifinále.
Džabúrová oslavuje postup do semifinále.Reuters
Tuniská tenistka Ons Džabúrová (28) sa druhý rok za sebou prebojovala do semifinále dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. V stredajšom štvrťfinále vyradila tretiu nasadenú obhajkyňu titulu Jelenu Rybakinovú (24) z Kazachstanu po trojsetovom boji 6:7 (5), 6:4 a 6:1.

Turnajová šestka sa v boji o finále stretne s Bieloruskou Arynou Sabalenkovou, nasadená dvojka si poradila s dvadsaťpäťkou "pavúka" Američankou Madison Keysovou 6:2, 6:4.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Rybakinová sa v úvode po brejku rýchlo dostala do vedenia 3:1, potom však začala kopiť chyby a Džabúrová sa vrátila do boja o prvý set. Kazaška v 12. geme za stavu 5:6 musela odvrátiť setbal, napokon rozhodol tajbrejk, v ktorom mala navrch Rybakinová.

Obe hráčky robili množstvo nevynútených chýb, Džabúrová si už však oproti prvému setu začala viac veriť a dokázala vytiahnuť v pravých chvíľach parádne forhendové údery. V desiatom geme zlomila súperkin servis a získala druhý set v pomere 6:4. Tunisanka pokračovala v nastolenom trende a v treťom sete si vybudovala náskok 3:0. 

Rybakinová ešte na chvíľu zdramatizovala dej, keď znížila na 1:3 a v piatom geme viedla 40:15, no dva brejkbaly nevyužila. Džabúrová si už potom vedenie nenechala vziať a v siedmom geme premenila hneď prvý mečbal. Súperke odplatila vlaňajšiu prehru z wimbledonského finále.

Ons Džabúrová - Jelena Rybakinová 6:7 (5), 6:4, 6:1

"Cítim sa skvele. Som spokojná s mojím výkonom, najmä z toho, ako som zápas zvládla po psychickej stránke a udržala si emócie," uviedla 28-ročná Tunisanka.

"Hrala som proti hráčke, ktorá skvele podáva. Ak proti Jelene trochu poľavíte, nemáte šancu na úspech. Musela som ukázať, že jej nedám nič zadarmo. Verím, že dokážem udržať emócie aj v ďalších zápasoch. Sabalenková bude silnou súperkou, bude to výzva. Tento rok hrá výborne. Verím, že v semifinále bude publikum na mojej strane," zaželala si.