Obrat na poslednú chvíľu. Mladučká Ruska takmer ukončila Keysovej neporaziteľnosť

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Obrat na poslednú chvíľu. Mladučká Ruska takmer ukončila Keysovej neporaziteľnosť

Madison Keysová sa raduje po víťazstve nad Mirrou Andrejevovou a postupe do štvrťfinále Wimbledonu.
Madison Keysová sa raduje po víťazstve nad Mirrou Andrejevovou a postupe do štvrťfinále Wimbledonu.@Wimbledon
Madison Keysovú (28) delilo od straty tohtoročnej neporaziteľnosti na tráve len niekoľko loptičiek. Bývalá svetová sedmička však na poslednú chvíľu naštartovala obrat a zdolala kvalifikantku Mirru Andrejevovú (16) 3:6, 7:6, 6:2. Američanka vyhrala aj svoj deviaty tohtoročný zápas na najrýchlejšom povrchu, pričom prvýkrát stratila set.

Keysová - Andrejevová 3:6, 7:6, 6:2

Madison Keysová ešte pred niekoľkými týždňami prežívala neúspešnú sezónu. V úvodných piatich mesiacoch bola najďalej dvakrát vo štvrťfinále, no s príchodom trávnatej sezóny sa rozbehla na neuveriteľnú vlnu. V Eastbourne získala svoj tretí titul na tráve a vo Wimbledone natiahla svoju tohtoročnú neporaziteľnosť na tomto povrchu na deväť zápasov, pričom vyhrala 18 z 19 setov.

Prvýkrát musela ísť do rozhodujúceho setu v osemfinále najslávnejšieho turnaja proti senzácii a kométe sezóny Miry Andrejevovej. Bývalá svetová sedmička bola za stavu 3:6, 1:4 len jednu loptičku od manka setu a dvoch brejkov. Upravila však svoj prejav a vo zvyšku zápasu bola lepšou hráčkou. Bývalá finalistka US Open potrebovala dve hodiny a päť minút na to, aby sa dostala do svojho len druhého grandslamového štvrťfinále za posledné štyri roky.

Andrejevová ešte na začiatku sezóny hrala na juniorských podujatiach a dostala sa do finále dievčenského Australian Open. Tento rok hrala svoj 32. zápas na profesionálnej úrovni a len štvrtýkrát našla premožiteľku. Na nedávnom French Open debutovala na grandslamovom turnaji dospelých a z kvalifikácie sa dostala až do tretieho kola. Na Wimbledone tento výsledok ešte o jeden stupienok vylepšila.

Na začiatku roka sa nachádzala na konci tretej stovky rebríčka, teraz ju čaká premiérový posun do prvej stovky niekde k 64. miestu. Ruská tínedžerka sa mohla stať najmladšou grandslamovou štvrťfinalistkou od čias Sesil Karatancevovej na French Open 2005. Na Wimbledone mohla byť najmladšia za posledných 26 rokov, čím by prekonala Annu Kurnikovovú z roku 1997.

Američanka sa do štvrťfinále anglického Grand Slamu dostala druhýkrát v kariére (2015) a o svoje prvé semifinále v All England Clube sa stretne s ďalšou ruskou reprezentantkou Jekaterinou Alexandrovovou alebo svetovou dvojkou Arynou Sabalenkovou.