Swiateková nedala šancu ani druhej súperke, Sorribesovú dorazila kanárom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Swiateková nedala šancu ani druhej súperke, Sorribesovú dorazila kanárom

Iga Swiateková prekonala Saru Sorribesovú 6:2, 6:0.
Iga Swiateková prekonala Saru Sorribesovú 6:2, 6:0.Profimedia
Svetová jednotka Iga Swiateková (22) postúpila do 3. kola Wimbledonu. V prvom vzájomnom stretnutí deklasovala Španielku Saru Sorribesovú (26) 6:2, 6:0 a na svojom najmenej obľúbenom povrchu zatiaľ pôsobí impozantne.

Swiateková - Sorribesová 6:2, 6:0

Niekoľko dní pred začiatkom Wimbledonu sa Iga Swiateková pre horúčku a žalúdočné problémy odhlásila z generálky v Bad Homburgu, kde sa po prvý raz na tráve dostala do štvrťfinále a semifinále.

Na londýnsky grandslam sa však stihla zotaviť a pokračuje vo víťaznej sérii, ktorá vrátane triumfu na Roland Garros číta už 12 zápasov a 10 setov bez prehry. V All England Clube po víťazstve 6:1, 6:3 nad Číňankou Lin Ču zdolala Španielku Saru Sorribesovú ešte presvedčivejšie 6:2, 6:0.

Dvadsaťdvaročná Poľka už nazbierala štyri grandslamové trofeje (French Open 2020, 2022, 2023 a US Open 2022), len na Wimbledone sa ešte nedostala do semifinále. Jej maximom je dokonca "len" osemfinále z roku 2021.

"Cítim sa sebavedomo a šťastne, čo sa na Wimbledone nestáva často," povedala juniorská wimbledonská šampiónka z roku 2018 v rozhovore priamo na kurte.

O šancu vyrovnať svoje grandslamové maximum na tráve si Swiateková zahrá buď s Chorvátkou Petrou Martičovou, alebo s domácou Dianou Parryovou. Ich duel bol preložený na štvrtok pre dážď.