Tennis Tracker: Swiateková uspela v Nemecku. Hrunčákovej chýba posledný krok do Wimbledonu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Swiateková uspela v Nemecku. Hrunčákovej chýba posledný krok do Wimbledonu

Aktualizované
Hrunčákovú čaká finále kvalifikácie na Wimbledon.
Hrunčákovú čaká finále kvalifikácie na Wimbledon.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, sociálne siete - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo všetko sa stalo a deje 28. júna?

20:30 - Svetová šestka Ons Džabúrová prehrala dva z troch duelov v rámci prípravy na obhajobu wimbledonského finále. Tunisanka v druhom kole na tráve v Eastbourne nestačila v setoch 3:6, 2:6 s Camilou Giorgiovou. Talianka vyhrala druhý vzájomný súboj a prvý po deviatich rokoch. Vo štvrťfinále vyzve v repríze vlaňajšieho semifinále sedemkrát neporazenú Ostapenkovú (h2h 1-2).

18:45 - Svetová jednotka Iga Swiateková vyhrala druhý zápas na tráve v nemeckom Bad Homburgu, keď zdolala Švajčiarku Jil Teichmannovú 6:3, 6:1. Vo štvrťfinále sa poľská favoritka stretne s Fernandezovou alebo Blinkovovou.

Zostrih zápasu Swiateková - Teichmannová
Flashscore

18:33 - Svetová päťka Stefanos Tsitsipas nebude môcť triumfovať na trávnatom turnaji ATP 250 na Malorke, kde pred rokom slávil svoj posledný titul a tento rok nemal konkurenta z Top 30. Grécky tenista vypadol už v druhom kole po prehre 4:6, 6:3, 2:6 s Nemcom Yannickom Hanfmannom a pred Wimbledonom tak nevyhral 3 zo 4 zápasov.

Zostrih zápasu Tsitsipas - Hanfmann
Flashscore

18:00 - Ani Lukáš Klein si v kvalifikácii nevybojoval účasť na Wimbledone. Napriek sľubnému úvodu podľahol Japoncovi Šintarovi Močizukimu 7:6 (6), 3:6, 2:6. Jediným slovenským zástupcom v mužskom singli tak bude Alex Molčan, ktorý sa vďaka rebríčkovému postaveniu dostal priamo do hlavnej súťaže. Vlani si vybojoval až 3. kolo.

17:32 - Čerstvá šampiónka z Birminghamu Jelena Ostapenková pokračuje vo víťaznom ťažení na obľúbenom turnaji WTA 500 v Eastbourne. Minuloročná víťazka a dvojka zdolala domácu hráčku Harriet Dartovú 6:3, 6:4. Vyhrala siedmy zápas v rade.

16:50 - Slovenská tenistka Viktória Hrunčáková sa suverénnym spôsobom prebojovala do finále kvalifikácie na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. V 2. kole zdolala v pozícii nasadenej dvadsaťjednotky Austrálčanku Jaimee Fourlisovú hladko 6:1, 6:3. 

16:15 - Jessica Pegulová zdolala v Eastbourne Camilu Osoriovú 6:2, 1:6, 6:3 a len druhýkrát v kariére postúpila do štvrťfinále. O svoje premiérové semifinále na najrýchlejšom povrchu bude usilovať proti mladšej krajanke a deblovej partnerke Cori Gauffovej (H2H 1-0).

15:40 - V Eastbourne deklasovala Cori Gauffová dvakrát 6:1 finalistku nedávneho podujatia v Nottinghame a domácu nádej Jodie Burrageovú. Druhýkrát v kariére postúpila na tráve do štvrťfinále. O vyrovnanie svojho maxima na tomto povrchu sa stretne buď so svojou deblovou partnerkou Jessicou Pegulovou, alebo Camilou Osoriovou.

15:25 - Slovenský tenista Norbert Gombos nepostúpil do finále kvalifikácie na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. V druhom kole prehral na tráve v Roehamptone, ktorá je dejiskom eliminačných bojov, s Francúzom Laurentom Lokolim 3:6, 6:7 (2). 

14:40 - Taylor Fritz prišiel v Eastbourne o svoju deväťzápasovú neporaziteľnosť a zavŕšil nevydarenú prípravu na Wimbledon. Dvojnásobný šampión a obhajca titulu prehral v dvoch tajbrejkoch s krajanom Mackenziem McDonaldom, hoci v oboch setoch viedol o brejk. Na treťom tohtoročnom podujatí na tráve neporazil viac ako jedného súpera. McDonald bude hrať o prvé semifinále na trávnatom podujatí ATP s Liamom Brodym alebo Mikaelom Ymerom.

Zostrih zápasu Fritz - McDonald
Flashscore

14:15 - Karolína Plíšková síce prerušila sériu štyroch prehier na obľúbenom podujatí v Eastbourne, ale ďalšie víťazstvo nepridala. Dvojnásobná šampiónka a posledná česká nádej prehrala v druhom kole s Dariou Kasatkinovou 6:3, 3:6, 3:6, hoci vyhrala úvodný set a v rozhodujúcom viedla o brejk. Ruska sa v prvom štvrťfinále po takmer troch mesiacoch stretne s Caroline Garciovou alebo Anou Bogdanovou.

Zostrih zápasu Kasatkinová - Plíšková
Flashscore

14:00 - Kateřina Siniaková si v pondelok na tráve v Bad Homburgu pripísala prvé víťazstvo po tri a pol mesiaci. Potvrdila tak úlohu favoritky aj v druhom zápase. Finalistka vlaňajšieho ročníka zdolala bývalú 67. hráčku sveta a teraz vyradila hráčku štvrtej stovky Jevgeniju Rodinovpvú 6:2, 6:4. Vo svojom prvom štvrťfinále od februárového semifinále v Méride vyzve ďalšiu Rusku. Nasadenú dvojku Ľudmilu Samsonovovú.

Zostrih zápasu Siniaková - Rodinovová
Flashscore

13:30 - Beatriz Haddadová Maiová si štvrťfinále v Eastobourne nezahrá. Po prehre v prvom sete 4:6 s Petrou Martičovou skrečovala v druhom za stavu 2:3. Ďalej tak postupuje chorvátska tenistka.

Zostrih zápasu Martičová - Haddadová Maiová
Flashscore

06:30 - Kvalifikácia na Wimbledon pokračuje, v hre budú dvaja Slováci a tri Slovenky. Prv prídu na kurty muži, konkrétne Norbert Gombos vyzve Francúza Laurenta Lokoliho (od 12:00), nasledovať by ho mal Lukáš Klein proti Japoncovi Šintarovi Močizukimu

Ako prvá zo slovenských žien by mala byť na programe Viktória Hrunčáková, jej súperkou bude Austrálčanka Jaimee Fourlisová (od 15:00). Rebeccu Šramkovú čaká súboj s treťou nasadenou kvalifikantkou Dánkou Clarou Tausonovou, pričom program tenistov a tenistiek spod Tatier uzavrie Jana Čepeľová s Nemkou Laurou Siegemundovou.