Urobiť Tunisko hrdým a dotiahnuť to do konca. Za svoj pokrok som hrdá, hlási Džabúrová

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Urobiť Tunisko hrdým a dotiahnuť to do konca. Za svoj pokrok som hrdá, hlási Džabúrová

Džabúrová by chcela zopakovať minuloročný postup do finále Wimbledonu a tam zvíťaziť.
Džabúrová by chcela zopakovať minuloročný postup do finále Wimbledonu a tam zvíťaziť. Profimedia
Tunisanka Ons Džabúrová (28), ktorá sa v semifinále Wimbledonu stretne s Arynou Sabalenkovou (25), chce tento rok získať titul a urobiť svoju krajinu naozaj hrdou.

Džabúrová vo štvrťfinále vyradila obhajkyňu titulu Jelenu Rybakinovú z Kazachstanu 6:7 (5), 6:4, 6:1, čím jej odplatila prehru z minuloročného finále. V semifinále sa stretne s druhou favoritkou trávnatého turnaja - Bieloruskou Sabalenkovou.

Tentoraz až do konca

Ako Tunisanka sama vraví, z nevydareného finále v All England Clube sa veľa naučila. 

"Teraz mám viac skúseností, viem lepšie zvládať rôzne situácie počas zápasu, viac si pri úderoch verím. Čo sa týka môjho podania, je čoraz lepšie a lepšie. A naozaj potrebujem podávať lepšie, najmä ak chcem hrať proti hráčkam ako Aryna. Za najdôležitejšie však považujem to, že ho triafam silno. Som na seba hrdá za pokrok, ktorý som urobila mentálne, fyzicky aj s raketou."

Proti Rybakinovej čelila v stredu, pričom cítila silné "déjà vu". Duel s Kazaškou však oproti minulému letu zvládla.

"Keď som prišla na kurt, mala som pocit, že hrám opäť rovnaký zápas. Preto som si tentoraz dala pozor, aby som si vymenila miesta: sedela som na strane, na ktorej sedela vlani ona. Možno práve vďaka tejto stoličke som vyhrala."

"Dúfam, že tentoraz to dotiahnem až do konca a Tunisko bude na mňa naozaj hrdé," nechala sa počuť Džabúrová, ktorá ešte nevyhrala žiadny grandslamový turnaj.

Uvrieskané semifinále

Džabúrová a Sabalenková sa stretli štyrikrát, pričom bieloruská hráčka vo vzájomnej bilancii vedie 3:1. Na Wimbledone 2021 Sabalenková vo štvrťfinále zvíťazila 6:4, 6:3 a v skupinovej fáze na Turnaji majsteriek 2022 si Džabúrová pripísala jediný triumf 6:3, 6:7 (5), 7:5.

O svojom semifinálovom dueli Džabúrová prezradila: "Nemusím veľmi meniť svoj štýl hry, pretože hrám proti ďalšej hráčke, ktorá hrá naozaj tvrdo. Navyše je na kurte veľmi emotívna."

"Bude to veľmi ťažký zápas. Ona bude pravdepodobne kričať na jednej strane, ja na druhej. Pre mňa to bude veľmi porovnateľné so stredajším zápasom, a to mi pomôže. Dokázala som si, že si s takýmto typom hráčky dokážem poradiť. Umožní mi to pristupovať k zápasu sebavedomo a ísť doň na 100 %."

Sabalenková, semifinalistka Wimbledonu z 2021, vlani v Londýne nehrala pre zákaz vstupu športovcov z Ruska a Bieloruska. Tento rok vyhrala Australian Open a bola semifinalistkou v Paríži. Ak do finále postúpi Sabalenková, vystrieda na poste svetovej jednotky Igu Swiatekovú.

Džabúrová - Sabalenková, štvrtok 16:00