Vondroušová chce písať históriu. Na finále už príde manžel, tréner sľúbil tetovanie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vondroušová chce písať históriu. Na finále už príde manžel, tréner sľúbil tetovanie

Vondroušová má dôvod na radosť.
Vondroušová má dôvod na radosť.AFP
Markéta Vondroušová (24) má na dosah historický úspech. Češka si zabezpečila opatrovateľku, aby sa jej manžel mohol prísť pozrieť na sobotňajší zápas vo finále Wimbledonu.

Svetová hráčka číslo 42 vo štvrtok v semifinále zdolala ukrajinskú divokú kartu Elinu Svitolinovú a o titul sa stretne s minuloročnou finalistkou Ons Džabúrovou. Manžel Štěpán Šimek sa počas jej postupovania turnajom staral doma o mačku Frankie, ale teraz už môže cestovať do All England Clubu.

"Príde s mojou sestrou. Napísali sme opatrovateľke mačky, aby prišla k nám domov," povedala tenistka. Vlani o tomto čase bola tiež v Londýne, ale po operácii zraneného zápästia a len preto, aby sledovala svoju kamarátku:

"Bola to Miriam Kolodziejová. Hrali sme tu aj štvorhru. Sme najlepšie kamarátky. Vlani hrala prvýkrát kvalifikačný turnaj. So sestrou sme za ňou išli do Roehamptonu, potom sme zostali, aby sme si pozreli Londýn."

"Som veľmi vďačná, že som tu. Je to šialené, že sa to deje. Na antuke či betóne by som tomu možno verila, ale na tráve to pre mňa bolo nemožné. Je to ešte bláznivejšie," vravela o svojej finálovej účasti.

Vondroušová bola zdolanou finalistkou French Open 2019 a v roku 2021 získala striebornú medailu na olympijských hrách v Tokiu, ale jej kariéru poznačili zranenia. Na tohtoročnom Wimbledone sa hovorilo o jej početných tetovaniach - dokonca priznala, že nevie, koľko ich má. Povedala, že sa stavila so svojím trénerom, že ak bude úspešná vo Wimbledone, dá si tetovanie aj on.

"Ak vyhrám grandslam, dá si urobiť tetovanie, takže dúfam, že aj ja. Pre mňa je to umenie. Jednoducho sa mi to páči. Vážim si ľudí, ktorí to vedia robiť," dodala na odľahčenie.