Šavrda po finále burcuje: Muchová môže vyhrať nabudúce, k triumfu jej chýbal len kúsok

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Šavrda po finále burcuje: Muchová môže vyhrať nabudúce, k triumfu jej chýbal len kúsok
Muchová vo finále Roland Garros nestačila na svetovú jednotku WTA Swiatekovú.
Muchová vo finále Roland Garros nestačila na svetovú jednotku WTA Swiatekovú.Profimedia
Účasť Karolíny Muchovej (26) vo finále Roland Garros je obrovským úspechom, českej tenistke chýbalo k triumfu pár loptičiek. Ak jej vydrží zdravie, môže nabudúce grandslamový turnaj ovládnuť. ČTK to prezradil český tenisový tréner Vladislav Šavrda, ktorý s členmi druhého najstaršieho domáceho tenisového klubu I. ČLTK Praha sledoval zápas Muchovej s Poľkou Igou Swiatekovou (22) na Štvanici.

Medzi divákmi boli tréneri a bývalí hráči, ako aj mladé tenisové nádeje, ktoré mali na Štvanici turnaj. Fanúšikovia sprevádzali potleskom dôležité víťazné loptičky, pri tých prehratých oceňovali najmä výborné údery Swiatekovej. Bývalý reprezentant Milan Šrejber bol dlho optimistom.

"So Sabalenkovou sme tiež hodili flintu do žita, stále sa dá hrať," nabádal v druhom sete za nepriaznivého stavu. Po zápase zavládlo sklamanie, ale prítomní ocenili výkon Muchovej.

"Vo finále sme boli spočiatku takmer zúfalí, pretože Muchová bola nervózna. To sa stalo prvýkrát v živote. Potom sa z toho dostala, chvíľu to dokonca vyzeralo na víťazstvo. Chýbali jej tak dve loptičky, možno viac," povedal Šavrda.

Celkovo bola podľa neho Swiateková vo svojej hre dôslednejšia."Muchová mala fantastické momenty, ale aj výpadky," poznamenal. Podľa neho mohla v závere zohrať úlohu aj únava po vyčerpávajúcom semifinálovom zápase s Bieloruskou Arynou Sabalenkovou.

Šavrda si myslí, že niet sporu o tom, že Muchová patrí do najlepšej tenisovej pätnástky. Všetko je to o tom, aby si udržala zdravie. "Vyhrať grandslam je mimoriadne ťažká vec. Sedem zápasov v rade, tenis je čoraz vyrovnanejší. Muchová je však komplexná hráčka s výbornou kondíciou a pestrou hrou. Musíme dúfať, že jej štýl jej prinesie úspech. Možno už na Wimbledone, kde bola už vo štvrťfinále," povedal bývalý daviscupový kapitán.