Tennis Tracker: Swiateková opäť šampiónkou Roland Garros, Šramková v Makarskej končí

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Tennis Tracker: Swiateková opäť šampiónkou Roland Garros, Šramková v Makarskej končí
Aktualizované
Swiateková je nepochybne kráľovnou tenisu.
Swiateková je nepochybne kráľovnou tenisu.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, sociálne siete - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo všetko sa stalo a deje 10. júna?

23:48 - Rebecca Šramková končí svoje víťazné ťaženie na turnaji WTA 125 v Makarskej v semifinále. Úspešná kvalifikantka sa v súboji o postup do finále stretla s druhou nasadenou Taliankou Jasmine Paoliniovou (53. WTA), ktorej podľahla 3:6, 4:6 za 89 minút.

Zverenka trénera Milana Martinca a kondičného Dávida Olasza si vďaka semifinálovej účasti pripíše do rebríčka WTA 63 bodov a v jeho onlajn vydaní jej aktuálne patrí 179. pozícia.

20:52 - Chorvátsky tenista Ivan Dodig a Američan Austin Krajicek vyhrali mužskú štvorhru na Roland Garros. V sobotnom finálovom stretnutí na parížskej antuke si ako štvrtá nasadená dvojica poradili s belgickým duom Sander Gille, Joran Vliegen hladko v dvoch setoch 6:3 a 6:1.

Pre Dodiga to bol tretí grandslamový triumf v mužskej štvorhre v kariére - v roku 2021 vyhral Australian Open so Slovákom Filipom Poláškom a v roku 2015 Roland Garros s Brazílčanom Marcelom Melom. Štyrikrát sa okrem toho tešil na podujatiach veľkej štvorky z víťazstva v mixe. Pre Krajiceka je to prvý grandslamový titul.

18:15 - Poľská tenistka Iga Swiateková sa stala tretíkrát v kariére víťazkou ženskej dvojhry na Roland Garros. Najvyššie nasadená obhajkyňa titulu zdolala vo finále Češku Karolínu Muchovú po trojsetovom boji 6:2, 5:7, 6:4 a získala svoju štvrtú grandslamovú trofej. Viac sa dočítate v samostatnom článku.

13:45 - Nemecký tenista Alexander Zverev priznal, že do semifinálového zápasu proti Casperovi Ruudovi na Roland Garros nastúpil so zranením stehenného svalu. S nórskym súperom prehral na parížskej antuke 3:6, 4:6, 0:6 a rok po vážnom zranení členka sa nedočkal vysnívaného postupu do finále. Teraz sa po konzultácii s lekármi rozhodol odložiť svoj vstup do trávnatej časti sezóny.

07:30 - Už piaty raz vo svojej kariére dokázal Novak Djokovič vyhrať prvých trinásť tohtoročných grandslamových zápasov a prekonal tak Bjorna Borga, ktorý to zvládol štyrikrát. 

07:00 - V rámci 14. hracieho dňa French Open spoznáme ďalších víťazov. Češka Muchová nastúpi vo finále proti svetovej jednotke Swiatekovej. Finále sa bude hrať takisto v mužskej štvorhre, kde sa proti sebe postavia Dodig/Krajicek a Gillé/Vliegen.

Muchová - Swiateková