Tennis Tracker: Djokovič a Ruud víťazne, Jamrichovej koniec v štvorhre

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Tennis Tracker: Djokovič a Ruud víťazne, Jamrichovej koniec v štvorhre
Aktualizované
Djokoviča čaká ďalšia náročná prekážka.
Djokoviča čaká ďalšia náročná prekážka.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, sociálne siete - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo všetko sa stalo a deje 9. júna?

21:28 - Súperom Novaka Djokoviča vo finále mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros bude Nór Casper Ruud. Štvrtý nasadený hráč si v druhom piatkovom semifinálovom stretnutí poradil s dvadsaťdvojkou "pavúka" Nemcom Alexandrom Zverevom v troch setoch 6:3, 6:4 a 6:0. Do finále v Paríži sa prebojoval druhý rok za sebou, vlani v ňom podľahol Španielovi Rafaelovi Nadalovi.

Nór sa od úvodu na kurte lepšie pohyboval a robil menej nevynútených chýb. V prvom sete dvakrát zobral súperovi servis, kým Zverev iba raz. Nemec sa v jeho závere mohol vrátiť do hry, no za stavu 3:5 pri brejkbale nedokázal umiestniť forhend z výborne pripravenej pozície do kurtu.

Ruud získal prvý set v pomere 6:3 a v nastolenom trende pokračoval aj v tom druhom. V ňom za stavu 2:2 a 0:40 odvrátil tri brejkbaly. Rozhodlo stratené podanie Zvereva v siedmom geme, severan sa po ňom ujal vedenia 4:3 a náskok si už postrážil. Nemec nehral vyložene zle, ale nedokázal využívať svoje šance v kľúčových momentoch. Tretí set bol už plne v réžii Ruuda, ktorý napokon uštedril svojmu súperovi kanára.

Ruud sa so Zverevom stretol štvrtýkrát v kariére a vyrovnal vzájomnú bilanciu zápasov na 2:2. Dvadsaťštyriročný Nór má šancu zabojovať o svoj prvý grandslamový titul.

18:50 - Srbský tenista Novak Djokovič sa siedmykrát v kariére prebojoval do finále mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. V piatkovom semifinále zdolal v pozícii turnajovej trojky najvyššie nasadeného Španiela Carlosa Alcaraza za tri hodiny a 15 minút 6:3, 5:7, 6:1 a 6:1.

14:50 - Renáta Jamrichová s Taliankou Federicou Urgesiovou neuspeli v semifinále štvorhry junioriek na grandslamovom turnaji Roland Garros. Šampiónky Australian Open prehrali v piatok ako turnajové trojky s najvyššie nasadeným rusko-japonským tandemom Alina Kornejevová, Sara Saitová 5:7, 1:6. V dvojhre bolo pre Jamrichovú na parížskej antuke konečnou stanicou osemfinále.

13:38 - Lukáš Klein nepostúpil do finále dvojhry na challengerovom turnaji v Prostějove. Šestka podujatia nestačila v semifinálovom zápase na domáceho Dalibora Srvčinu a podľahla mu 3:6, 6:4, 4:6 za 128 minút. Slovák sa na budúci týždeň predstaví na domácom challengeri Bratislava Open.

11:27 - Karolína Muchová po postupe do finále French Open plakala od šťastia. V boji o titul vyzve svetovú jednotku.

10:50 - Na čele rebríčka ATP sa nič nezmení ani po ďalšom turnaji. Najvyššie ostane Iga Swiateková.

7:10 - V mužskej časti grandslamového Roland Garros ostali už len štyria adepti na zisk slávnej trofeje. Semifinále French Open v sebe ukrýva svetovú jednotku, trojku aj štvorku. Lákadlom bude súboj odhodlaného Alcaraza so skúseným Djokovičom. V rebríčku ATP 27. hráč Zverev bude chcieť zaskočiť nórskeho protivníka Ruuda.