Tennis Tracker: Gombos s Kleinom v Prahe ďalej, Kučovej rozlúčka s kariérou v Trnave

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Tennis Tracker: Gombos s Kleinom v Prahe ďalej, Kučovej rozlúčka s kariérou v Trnave
Aktualizované
Gombos by si mal hravo poradiť s kvalifikantom Mollekerom.
Gombos by si mal hravo poradiť s kvalifikantom Mollekerom.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, sociálne siete - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo všetko sa stalo a deje 9. mája?

22:12Leylah Fernandezová na ôsmom turnaji po sebe nevyhrá v hlavnej súťaži viac ako jeden zápas. Na antuke v Ríme nezvládla kanadská tenistka hneď svoje úvodné vystúpenie, keď podľahla Aliaksandre Sasnovičovej 6:7, 6:4, 3:6.

Sasnovičová - Fernandezová
Flashscore

20:05 - "Som vďačná organizátorom turnaja EMPIRE Tennis Academy Open v Trnave, že som si mohla s Kikou ešte raz zahrať štvorhru. Naposledy sme spolu nastúpili asi pred 15 rokmi v Zlíne. Chvíľu trvalo, kým som sa dostala do tempa, no postupne som sa rozohrala. Hoci sme nevyhrali, aspoň sme to zamotali. Kika mi po druhom sete hovorila, že sme prežili klinickú smrť a teraz už je možné všetko. Škoda, že nám supertajbrejk nevyšiel podľa predstáv," uviedla po emotívnej rozlúčke v 1. kole štvorhry na turnaji ITF v Trnave Zuzana Feltsan-Kučová. Viac informácií v článku.

18:00 – V prvom kole WTA 1000 v Ríme uspela aj tretia česká tenistka Markéta Vondroušová. Semifinalista ročníka 2020 stratila v druhej sade dvakrát náskok brejku, ale s trápiacou sa Kaiou Kanepiovou si napriek tomu poradila hladko 6:0, 4:6, 6:2 a vyhrala aj tretí vzájomnú duel. V druhom kole narazí na grandslamovú šampiónku Biancu Andreescuovú.

Zostrih zápasu Kanepiová - Vondroušková
Flashscore

17:25 - Lukáš Klein sa v prvom sete vytrápil, ale v Prahe na antuke si vybojoval postup do druhého kola. Slovenský tenista porazil 17-ročného Rusa Jaroslava Demina z druhej tisícky rebríčka za 85 minút 7:5 a 6:1. Ako ďalší sa Kleinovi do cesty postaví argentínsky kvalifikant Guido Andreozzi

17:10 - Zuzana Feltsan-Kučová sa vo veku 40 rokov po boku svojej mladšej sestry Kristíny oficiálne rozlúčila s kariérou. V utorok popoludní súrodenecké duo prehralo duel 1. kola štvorhry na turnaji v Trnave proti česko-slovenskému tandemu Barbora Palicová/Radka Zelníčková 4:6, 7:6 (4) a 5:10.

16:00 - Na turnaji v Trnave sa zo Sloveniek predstavila v utorok ešte Sofia Milatová. Ako lucky loserka nestačila na favoritku z Bieloruska Kristinu Dmitrukovú po výsledku 2:6 a 1:6.

15:35Linda Nosková dnes odohrala svoj prvý zápas od tri týždne starého skreču na podniku ITF v Portugalsku a svoj debut na WTA 1000 v Ríme odštartovala obratom proti Shelby Rogersovej. S Američankou prehrávala v rozhodujúcej sade už 1:4, ale piatimi vyhratými gemami v rade vývoj otočila a nakoniec zvíťazila 4:6, 6:1, 6:4. V druhom kole vyzve nasadenú sedemnástku Magdu Linetteovú. 

Zostrih zápasu Nosková - Rogersová
Flashscore

15:00 - Eszter Méri neuspela v prvom kole dvojhry na turnaji ITF WTT W100 v Trnave. Úspešná kvalifikantka nestačila na tretiu nasadenú Číňanku Jüe Jüan (120. WTA) a podľahla jej 3:6, 4:6 za rovných 100 minút

15:00 - Andy Murray vyhral challenger prvýkrát od roku 2005 a zapísal sa do histórie. Skúsený Brit prišiel minulý týždeň do francúzskeho Aix en Provence hľadať formu a zápasový rytmus na neobľúbenej antuke.

Čítajte viac v rozsiahlom článku.

14:00Anna Blinkovová oslavuje pomerne prekvapivý postup do druhého kola, keď dokázala poraziť 43. hráčku sveta Mayar Sherifovú 2:6, 6:2, 6:3. Jej ďalšou súperkou bude Ukrajinka Kalininová.

Zostrih zápasu Sherifová - Kalininová
Flashscore

13:30Barbora Strýcová si na druhom turnaji svojho rozlúčkového turné v Ríme pripísala po viac ako dva a pol roku víťazstvo v dvojhre. Česká tenistka vyradila v úvodnom kole kvalitne obsadeného antukového podujatia Marynu Zanevskú po setoch 6:1, 3:6, 6:3. 

Zostrih zápasu Strýcová - Zanevska
Flashscore

12:30 - Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová bude nasadenou jednotkou na antukovom turnaji ITF EMPIRE Tennis Academy Open v Trnave. Na podujatí s dotáciou 100-tisíc amerických dolárov (90 600 eur) sa oficiálne rozlúči s kariérou Zuzana Feltsan-Kučová po boku svojej mladšej sestry Kristíny. V utorok popoludní ich čaká duel 1. kola štvorhry.

Čítajte viac v samostatnom článku.

11:35 - Norbert Gombos potvrdil úlohu favorita a Nemca Mollekera zdolal v prvom kole challengeru v Prahe za 87 minút dvakrát 6:4. Jeho súperom v kole druhom bude víťaz súboja Močizuki - Vrbenský. Proti Mollekerovi odvrátil Gombos tri brejkbaly, sám premenil dva a hoci nemal lepšiu percentuálnu úspešnosť pri podaní a returne, tak v českej metropole pokračuje.

06:00 - Dvaja slovenskí tenisti začnú v utorok svoju cestu challengerom v Prahe. Obaja sú v pavúku nasadení. O 10:00 vybehne na kurt trojka turnaja Norbert Gombos, jeho súperom bude nemecký kvalifikant Rudolf Molleker.

Z pozície štvorky bude utorkový program (na pláne od 16:00) zatvárať Lukáš Klein. Ten bude obrovským favoritom, keďže proti nemu bude stáť 1 259. hráč rebríčka, iba 17-ročný Rus Jaroslav Demin.

Postavenie Gombosa a Kleina v rebríčku.
Postavenie Gombosa a Kleina v rebríčku.Flashscore