Tennis Tracker: Struff z pozície lucky losera šokoval v Madride Tsitsipasa

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Tennis Tracker: Struff z pozície lucky losera šokoval v Madride Tsitsipasa
Aktualizované
Struff vyradil vo štvrťfinále Masters v Madride Tsitsipasa.
Struff vyradil vo štvrťfinále Masters v Madride Tsitsipasa.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, sociálne siete - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo všetko sa stalo a deje 4. mája?

23:00 - Nemec Jan-Lennard Struff je iba tretí tenista v histórii, ktorý sa z pozície lucky losera dostal až do semifinále podujatia ATP Masters. Vo štvrťfinále dvojhry v Madride zdolal štvrtého nasadeného Gréka Stefanosa Tsitsipasa v troch setoch 7:6(5), 5:7, 6:3. V boji o finále bude jeho súperom Rus Aslan Karacev.

Zostrih zápasu Struff - Tsitsipas
Flashscore

19:45 - "Myslím, že to je ten najlepší darček, ktorý som si mohla dať. Som strašne šťastný, že som vo finále," povedala Sabalenková, ktorá v piatok oslávi svoje narodeniny.

Pozápasový rozhovor so Sabalenkovou
Flashscore

18:15 - Bieloruská tenistka Aryna Sabalenková si zahrá vo finále dvojhry na turnaji WTA v Madride. Druhá nasadená hráčka vyradila v semifinále deviatu nasadenú Mariu Sakkariovú z Grécka po dvojsetovom triumfe 6:4 a 6:1.

18:00 - Česť slovenských tenistov zachraňoval Lukáš Klein. V osemfinále pražského antukového turnaja zdolal Taliana Franca Agamenoneho za dve hodiny a šesť minút 6:3, 7:6 (6). Kleina, ktorý je momentálne 143. hráčom sveta, čaká v piatok Čech Zdeněk Kolář. Zverenec trénera Petra Vlka a kondičného kouča Dávida Olasza má s Kolářom pozitívnu bilanciu 1-0.

16:00 - Slovenka Anna Karolína Schmiedlová nestačila na druhú nasadenú Rumunku Soranu Cirsteovú v španielskom Reuse po výsledku 5:7, 4:6 a 103 minútach. Rodáčka z Košíc brejkla na antuke súperku štyrikrát, ale sama stratila servis v šiestich prípadoch vrátane gemov na konci oboch setov. 

15:30 - "Predovšetkým som spokojný, vrátil som sa na vrcholovú úroveň, hrám a cítim sa dobre. Je to naozaj dôležité z hľadiska kvality, pretože zápas čo zápas je to náročnejšie," uviedol po víťazstve priamo na kurte Karacev.

Pozápasový rozhovor s Karacevom
Flashscore

15:20Aslan Karacev zvládol v Madride súboj debutantov vo štvrťfinále turnaja Masters. Dvadsaťdeväťročný Rus porazil 7:6(3), 6:4 o tri roky mladšieho Čang Č'-čena a opäť vylepšil svoje maximum na najväčších podnikoch na okruhu ATP. O svoje najväčšie finále v kariére zabojuje s bývalým finalistom Stefanosom Tsitsipasom alebo lucky loserom Janom-Lennardom Struffom.

Zostrih zápasu Čang - Karacev
Flashscore

13:00 - Rovnako neuspel aj ďalší Slovák, pre zmenu v Prahe, ale opäť na antuke. Norbert Gombos si proti Nemcovi Dominikovi Koepferovi vynútil tretí rozhodujúci set, ale nakoniec osemfinálový súboj prehral za 112 minút po priebehu 2:6, 6:3, 3:6

11:40 - Slovenský tenista Jozef Kovalík vypadol v 2. kole antukového turnaja v talianskom Cagliari so štvrtým nasadeným Srbom Laslom Djerem za 86 minút 4:6 a 2:6. Tridsaťročný rodák z Bratislavy nevyužil ani jeden z piatich brejkbalov.

06:00 - Aktuálna svetová jednotka Iga Swiateková sa stala len druhou hráčkou v histórii, ktorá vyhrala prvých sedem štvrťfinále na turnajoch WTA 1000. Pred ňou sa to podarilo iba Marii Šarapovovej.