Tennis Tracker: Alcaraz a Swiateková dominujú v Madride, Kovalík sa v Cagliari zapotil

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Alcaraz a Swiateková dominujú v Madride, Kovalík sa v Cagliari zapotil

Aktualizované
Kovalíka čaká vo štvrtok náročný súper.
Kovalíka čaká vo štvrtok náročný súper.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, sociálne siete - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo všetko sa stalo a deje 3. mája?

22:50 - Borna Čorič v Madride zdolal dvakrát 6:3 nemeckého lucky losera Daniela Altmaiera a štvrtýkrát v kariére, premiérovo na antuke, postúpil do semifinále turnaja Masters 1000. O finále s 26-ročný Chorvát zahrá s domácim obhajcom titulu Alcarazom.

Zostrih zápasu Altmaier - Čorič
Flashscore

21:50 – "Už som tu odohrala množstvo hodín, takže mám pocit, že hrám čoraz lepšie. Od začiatku som bola trpezlivá a dúfala, že získam potrebnú istotu," povedala po postupe Swiateková.

Pozápasový rozhovor so Swiatekovou
Flashscore

21:33 - Iga Swiateková aj v druhom vzájomnom stretnutí s Chorvátkou Petrou Martičovou jasne dominovala. Na antuke v Madride zvíťazila svetová jednotka jednoznačne 6:0, 6:3 a postúpila do semifinále.

Zostrih zápasu Swiateková - Martičová
Flashscore

20:00 – Dvadsaťročná britská tenistka Emma Raducanuová sa podrobila operácii oboch zápästí a členka. Mimo hru bude niekoľko mesiacov. Senzačná víťazka US Open 2021 príde okrem iného o Roland Garros i Wimbledon. "Uplynulých desať mesiacov bolo pre mňa náročných, keďže ma trápili pretrvávajúce zranenia na oboch rukách. Snažila som sa čo najlepšie zvládať bolesť a hrať cez ňu počas minulej sezóny i v závere roka. Riešila som to dramatickou redukciou tréningov. Skrátila som sezónu, aby som sa doliečila. Nanešťastie, nestačilo to," napísala na Twitteri bývalá svetová desiatka, ktorá vinou zranení klesla až na 85. miesto rebríčka WTA

18:30 - "Bolo to naozaj ťažké. Prvý set bol vyrovnaný a v druhom som mal problémy. Karen mal šancu na víťazstvo, ale vedel som, že moje šance prídu," uviedol po víťazstve Alcaraz.

Pozápasový rozhovor s Alcarazom
Flashscore

18:25Carlos Alcaraz aj naďalej potvrdzuje na turnaji v Madride svoju dominanciu. Vo štvrťfinále si poradil s Rusom Karenom Chačanovom 6:4, 7:5. 

Zostrih zápasu Chačanov - Alcaraz
Flashscore

15:45 - "Som na seba hrdá, pretože v posledných zápasoch to zakaždým bolo cez tri sety. Pred týmto stretnutím trval každý predchádzajúci takmer tri hody, dnes iba dve. Cítim sa skvelo, som šťastná," vyhlásila po výhre Kudermetovová.

Pozápasový rozhovor s Kudermetovovou
Flashscore

15:30Veronika Kudermetovová pricestovala na "tisícku" do Madridu so sériou štyroch prehier, no v Caja Mágica zvládla už štyri duely za sebou a všetky v troch setoch. Ruska v stredu porazila 6:4, 0:6, 6:4 svetovú trojku a minuloročnú finalistku Jessicu Pegulovú. Vo svojom najväčšom kariérnom semifinále vyzve líderku Igu Swiatekovú alebo Petri Martičovú.

Zostrih zápasu Kudermetovová - Pegulová
Flashscore

14:00 - Slovák Jozef Kovalík postúpil do druhého kola dvojhry na challengeri 175 v talianskom Cagliari (200 000 eur, antuka vonku). V úvodnom kole si poradil s kanadským kvalifikantom Stevenom Diezom, ktorého zdolal 7:6 (2), 6:4 za 123 minút. Ďalším súperom zverenca Borisa Borgulu bude štvrtý nasadený Srb Laslo Djere.

08:20 - Stefanos Tsitsipas po dvoch trojsetových víťazstvách zdolal Bernaba Zapatu bez väčších problémov a prebojoval do osemfinále antukového Masters v Madride. Napriek tomu, že si trikrát neudržal podanie a neodvrátil ani jeden brejkbal, zvíťazil po hodine a štvrť 6:3, 6:1. V bitke o semifinále sa stretne s Nemcom Struffom.

Zostrih duelu medzi Tsitsipasom a Zapatom.
Flashscore

06:00 - Grékyňa Maria Sakkariová je po Poľke Ige Swiatekovej len druhou tenistkou, ktorá sa v posledných troch sezónach (2021-2023) dostala 20-krát do semifinále turnaja WTA.