Ter Stegen zabezpečil Barcelone finále proti Realu. Xavi: Rozdielový hráč

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ter Stegen zabezpečil Barcelone finále proti Realu. Xavi: Rozdielový hráč

Brankár Kataláncov bol oporou úspechu.
Brankár Kataláncov bol oporou úspechu. Profimedia
Futbalisti Barcelony si vo štvrtok zaistili súboj o zisk prvého španielskeho Superpohára od roku 2018. V semifinálovom zápase si poradili s Betisom Sevilla po penaltovom rozstrele. Na triumfe mal veľký podiel brankár Marc-André ter Stegen, ktorý vytiahol niekoľko elitných zákrokov.

Nemecký gólman sa prvýkrát blysol po polhodine hry, keď si poradil s prudkou hlavičkou po rohovom kope, o desať minút neskôr išiel jeho tím do vedenia. Úspešným strelcom bol Robert Lewandowski. Tesne pred prestávkou na seba Ter Stegen opäť upozornil a zneškodnil prudkú strelu k žrdi v podaní Luiza Henriqueho.

Za stavu 2:2 v rozstrele chytil 30-ročný brankár pokusy Juanmiho a Carvalha, jeho spoluhráči boli v streľbe stopercentní a zaistili tak svojmu tímu finále, v ktorom nastúpia v nedeľu proti Realu Madrid.

"Finále bude veľmi pekné, všetci chcú vidieť takéto zápasy a my ich radi hráme," uviedol bývalý hráč Borussie Mönchengladbach. Jeho výkon ocenil aj tréner Xavi: "Ter Stegen je náš rozdielový hráč, mám z neho radosť. Chytil dve jedenástky a preto sme vo finále. Teraz musíme bojovať a vyhrať to," povedal Xavi, ktorý čaká na svoju prvú trofej s Barcelonou v pozícii trénera. Tím netriumfoval v žiadnej súťaži od zisku Španielskeho pohára v apríli 2021.

"Fanúšikovia Betisu by mali byť hrdí na výkon mužstva. My sme spokojní s bojovnosťou, ktorú sme ukázali. Máme sa čo učiť a dúfam, že tu budeme ešte veľakrát," povedal k zápasu obranca Sevillčanov Juan Miranda.

Real Madrid zvíťazil nad Valenciou v rozstrele po remíze 1:1. O španielsky Superpohár tak zabojujú dva historicky najúspešnejšie kluby, ktoré naposledy zviedli finálový súboj v roku 2017. Za kratší koniec vtedy ťahali po prehre 0:2 Katalánci.