Real Madrid postúpil do finále Španielskeho superpohára, Valenciu vyradil až po penaltách

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Real Madrid postúpil do finále Španielskeho superpohára, Valenciu vyradil až po penaltách

Real Madrid postúpil do finále Španielskeho superpohára, Valenciu vyradil až po penaltách
Real Madrid postúpil do finále Španielskeho superpohára, Valenciu vyradil až po penaltáchProfimedia
Futbalisti Realu Madrid sa stali prvým finalistom Španielskeho superpohára. V semifinálovom súboji vyradili až po penaltovom rozstrele Valenciu.

Real Madrid - Valencia CF 1:1 (1:1, 1:0), 4:3 pen.

Góly: 39. Benzema (pen.) - 46. Lino

Favorit sa snažil kontrolovať hru, ale prvú veľkú šancu mal Edinson Cavani. Po centri zľava nebezpečne hlavičkoval, Courtois musel vytiahnuť dôležitý zákrok.

V 20. minúte ostal pred Belgičanom osamotený Toni Lato, v snahe o kľučku spadol, no bez faulu. Penalta sa nepískala a neprišlo ani zakončenie.

Real udrel prakticky z prvého náznaku šance. Dlhý pas za obranu si pustil Karim Benzema až do šestnástky, kde ho fauloval Cömert. Francúzsky zakončovateľ pokutový kop s prehľadom premenil.

Prešlo však iba necelých tridsať sekúnd druhého polčasu a po centri Lata na zadnú žrď zabudnutý Samuel Lino dopravil volejom loptu do siete. Defenzíva "Los Blancos" sa až príliš zameriavala na Cavaniho, pričom Brazílčana nepostrážila.

Zakrátko mohol vrátiť vedenie madridskému tímu obranca Nacho, po rohu nehlavičkoval presne.

Ancelottimu narobili starosti zdravotné problémy obrancov, nútene museli striedať Lucas Vazquéz a Éder Militao, pričom pre zranenie do Saudskej Arábii necestoval David Alaba.

Stretnutie pomaly smerovalo do predĺženia. Nezmenila to hlavička Benzemu z hranice bieleho bodu, ale mohla šanca Viníciusa, ktorý bol na konci protiútoku sám pred gólmanom Mamardašvilim, ten vytiahol skvelý zákrok.

Rovnaký mikrosúboj sa zopakoval aj na začiatku predĺženia. Brazílčan strieľal technicky z hranice šestnástky k žrdi, Gruzínec to výborne prečítal a svoj tím podržal tiež pri pokuse Toniho Kroosa z diaľky.

Hrdinom sa nestal ani Francisco Peréz, zoči-voči Courtoisa trafil jeho pravú ruku. Zápas tak museli rozhodnúť až pokutové kopy.

Kanonieri Cavani a Benzema sa v prvej sérii nepomýlili, ale turecký obranca Cömert prekopol bránku, čo využil Luka Modrič. Real viedol 2:1. O gól to bolo aj po tretej sérii, kedy uspeli Moriba s Kroosom a takisto v štvrtej uspeli Guillamón i Asensio. José Gaya na začiatku piateho kola trafil Courtoisa.

Real Madrid sa po penaltovom rozstrele stal prvým finalistom Španielskeho superpohára.