TOP 5 najlepších náhradných brankárov. V rebríčku Lunin, Kelleher a aj Dúbravka

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
TOP 5 najlepších náhradných brankárov. V rebríčku Lunin, Kelleher a aj Dúbravka
Lunin fantasticky zastúpil zraneného Courtoisa.
Lunin fantasticky zastúpil zraneného Courtoisa.Profimedia
V súčasnom futbalovom svete je viac ako dôležité mať v mužstve kvalitného náhradného brankára. Presvedčili sa o tom už viaceré veľkokluby na čele s Realom Madrid či Liverpoolom. Flashscore Správy vytvorili rebríček piatich najlepších dvojok na svete.

Andrij Lunin

Keď sa Thibaut Courtois tesne pred začiatkom aktuálnej sezóny vážne zranil, tak Real Madrid siahol na hosťovanie po Kepovi, ktorý odchytal väčšinu prvej polovice sezóny, ale stále bojoval o miesto s gólmanom, ktorý bol v klube už dlhšie. Andrij Lunin sa od začiatku javil dobre, no cez skúseného Belgičana nemal šancu dostať sa do zostavy.

Postupne ale presvedčil Ancelottiho, že patrí do základu a predvádza naozaj výborné výkony. V dôležitých momentoch dokáže predviesť až čarovné zákroky, čo naplno ukázal hlavne v dvojzápase proti Lipsku. Real tradične bojuje o tituly z Ligy majstrov aj La Ligy a ak sa mu podarí získať ich, bude to aj veľkou zásluhou Ukrajinca. Spomedzi brankárov s minimálne 15 zákrokmi v súťaži nemá v tejto sezóne nikto vyššiu úspešnosť ako práve tento gólman (76,6%).

Caoimhín Kelleher

Írsky brankár odchytal v tejto sezóne už 21 súťažných zápasov. Sedem v Premier League, sedem v Európskej lige a rovnako sedem na úrovni FA Cupu a Ligového pohára, v ktorom bol jednotkou, aj keď Alisson nemal zdravotné problémy. Aj vďaka jeho výkonom Liverpool získal prvú trofej tejto sezóny a bojuje o ďalšie s istotou medzi žrďami.

Spomínaný Brazílčan je síce neotrasiteľnou jednotkou, ale tréner Klopp si uvedomuje aj veľké kvality 25-ročného gólmana. Preto, keď sa Alisson zranil, mnoho fanúšikov bolo nesmierne rado, že náhrada je viac než dobrá. Kelleher dlhodobo predvádza spoľahlivé výkony a podľa hodnotenia Flashscore je jeho priemerná známka 7,2.

Aaron Ramsdale

Anglický brankár v minulej sezóne strážil bránu Arsenalu pravidelne, lenže po letnom príchode Davida Rayu mu ostalo iba miesto na lavičke. Od začiatku ročníka nastúpil do jedenástich stretnutí, pričom až päť odchytal ešte predtým, ako sa spomínaný Španiel pripojil k tímu. Od začiatku septembra nastúpil v Premier League iba dvakrát.

Navyše zhodne proti Brentfordu, odkiaľ Raya hosťuje. Ramsdale sa tak nenachádza v ideálnej pozícii pred letným Eurom, avšak aj v národnom tíme tréner Southgate využíva ako jednotku skôr Pickforda. Ramsdale má tak napriek svojím kvalitám ťažkú situáciu na oboch frontoch a nevyzerá to, že do konca sezóny by sa to malo zmeniť.

Keylor Navas

Kostarický brankár bol počas svojej kariéry nesmierne úspešný, ale aj prehliadaný. Vo svete futbalu je málo takto kvalitných hráčov, ktorí doplatili na iné príchody. Realu Madrid trikrát v rade vychytal Ligu majstrov, potom klub doviedol Courtoisa. Po príchode do PSG zas prišiel Donnarumma, a tak Navas putoval iba na lavičku.

Síce už oslávil svoje 37. narodeniny, no stále môže chytať na najvyššej úrovni. V tejto sezóne nastúpil v Ligue 1 len dva razy, dva štarty pridal v pohári. Počas minulého ročníka pre nedostatok herného času hosťoval v Nottinghame. Teraz je už isté, že po sezóne v PSG skončí, keďže mu vyprší zmluva a bude si hľadať nové pôsobisko.

Martin Dúbravka

Slovenská reprezentačná jednotka niekoľko rokov dozadu zachránila Newcastle v Premier League, ale po príchode Nicka Popea prišla o miesto medzi žrďami. V minulej sezóne tak hosťovala aj v Manchestri United, kde však tiež robila iba dvojku. Počas aktuálneho ročníka začal Dúbravka na striedačke, no po zranení skúseného Angličana sa dostal do brány.

Momentálne už má na konte viac odchytaných duelov ako Pope, avšak len pre jeho zdravotné problémy. Straky ale všeobecne neprežívajú taký vydarený ročník ako naposledy, preto ani Dúbravka nemá žiadne úžasné čísla. Napriek tomu medzi tromi žrďami robí čo môže a jeho výkony by sa určite dali označiť za tie lepšie z hráčov v tíme.