Trenčín štyrmi gólmi šokoval Slovan, dvakrát sa presadil Pires

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Trenčín štyrmi gólmi šokoval Slovan, dvakrát sa presadil Pires

Aktualizované
Trenčín štyrmi gólmi šokoval Slovan, dvakrát sa presadil Pires
Trenčín štyrmi gólmi šokoval Slovan, dvakrát sa presadil PiresTASR
Najväčšie prekvapenie víkendu vo Fortuna lige sa zrodilo v Trenčíne, ktorý doma porazil majstrovský Slovan vysoko 4:0. V piatkovej predohrávke 13. kola Fortuna ligy prehrala Podbrezová proti Ružomberku.

V sobotu uspeli hráči Trnavy na pôde banskobystrickej Dukly. Zlaté Moravce získali tri body v prvom zápase pod vedením nového trénera a Liptovský Mikuláš otočil skóre v Michalovciach. Počas nedele sme videli aj výhru Dunajskej Stredy proti Žiline.

Fortuna liga - 13. kolo

AS Trenčín - ŠK Slovan Bratislava 4:0 (2:0)

Góly: 19., 58. Pires, 31. Soares, 86. Ibrahim

 Rozhodovali: Gemzický - Hancko, Jánošík, ŽK: Kupusovič, Pires – Weiss ml., E. Ramirez.

Trenčín: Kukučka – Yem (78. Mičuda), Pires, Ďuriška, Kozlovský – D. Hollý (74. Ibrahim), Bainovič, Gajdoš (74. Lavrinčík) – Kmeť, Kupusovič (84. Witan), Soares

Slovan: Chovan – Medveděv (46. Kucka), Križan, Voet, De Marco – Agbo (46. Kankava), Weiss, Mustafič (67. E. Ramirez) – Hrnčár, Šaponjič (46. Čavrič), Barseghjan (67. Zmrhal)

Úradujúci majster zaznamenal druhú prehru v sezóne, napriek tomu zostáva na čele tabuľky. Pred druhým Spartakom Trnava má jednobodový náskok a zápas k dobru. Trenčín figuruje na ôsmej priečke.

V drese domácich sa blysol dvomi gólmi Kelvin Pires, po jednom pridali pridali Eynel Soares a Rahim Ibrahim. Tréner "belasých" Vladimír Weiss st. nechal oddychovať viaceré opory, Jaba Kankava, Juraj Kucka či Aleksandar Čavrič nastúpili až od druhého polčasu, no Slovan sa nedokázal presadiť.

Marián Zimen, tréner Trenčína: "Odohrali sme kvalitný zápas proti dobrému súperovi. Nechcem rozdeľovať prvý a druhý polčas, no do zápasu sme vstúpili solídne a držali sme sa plánu. Strelili sme prvý aj druhý gól, ustáli sme kľúčový moment po našom druhom góle. Po prestávke sme chceli mať lepšie úseky hry. O to nám to dáva väčšiu výzvu zlepšovať sa a pracovať, aby sme zápas dohrali s väčšou dominanciou. Vyzdvihujem tímový výkon, ktorý priniesol krásne víťazstvo a ďalšie góly. Ešte viac sa teším z čistého konta vzadu."

Vladimír Weiss st., tréner Slovana: "Samozrejme, je to hanba pre klub, pre mňa, verím, že aj pre hráčov, aj keď asi nie všetkých. Musím z toho vyvodiť dôsledky, pretože takto sa za klub nehrá a nebojuje. Je to, samozrejme, aj moja chyba, niektorým hráčom som dôveroval, dal som im šancu. Žiaľ, niektorí nemajú na to, aby hrali v Slovane, ako som sa niekoľkokrát vyjadril. Aj tak by sme mali s týmto mužstvom v Trenčíne prinajmenšom neprehrať takýmto rozdielom. Za stavu 0:0 sme mali dve čisté šance, Hrnčár a Šaponjič boli v dvoch gólových príležitostiach. Kde je však náš útok, kde sú tie mená, keď posledné tri góly dali pravý obranca a stopéri... Tam nás tlačí topánka. Od zajtra pôjdu niektorí hráči do béčka, pretože takto sa za Slovan nebojuje. Jeden-dvaja-traja hráči tam nechali srdce, nebudem ich menovať, ostatní veľmi zlé. Beriem to aj na seba, pretože ja som zodpovedný za výsledok. Verím, že do štvrtku nájdeme 10 statočných, ktorí sa pobijú proti Bazileju, a niekoľkých ďalších, ktorí im budú konkurencieschopní."

DAC 1904 Dunajská Streda - MŠK Žilina 5:2 (2:1)

Góly: 63., 75. Szánthó, 35. Nebyla, 38. Veselovský, 59. Krstović - 17. Kaprálik, 51. Jambor

Rozhodovali: Kráľovič – Jekkel, Vitko, ŽK: Leitner, Kaprálik (obaja Žilina), 5032 divákov.

Domáci sa po triumfe dostali v tabuľke na 3. miesto. Žilina klesla na šiestu pozíciu, keď v trinástich zápasoch získala 19 bodov. Hostia otvorili skóre v 17. minúte, keď sa presadil Adrián Kaprálik, domáci však potom strelili dva góly a viedli 2:1. Žilinčania ešte vyrovnali, no Dunajská Streda v druhom dejstve dokázala prekonať brankára Mareka Teplana ešte trikrát a slávila trojbodový zisk.

Dunajská Streda: Petráš – Alex Pinto, Risvanis (74. Kružliak), Muhamedbegovič, Andzouana – Dimun, Káčer (32. Nebyla), Veselovský (82. Blackman) – Szánthó (82. Balogh), Krstovič (82. Kalmár), Gavrič

Žilina: Teplan – Rusnák (82. Jibril), Leitner, Nemčík, Bari (73. Galčík) – Myslovič, Kopas, Gidi (46. Iľko) – Kaprálik, Jambor (90.+4 Trabalík), Ďuriš

MFK Skalica - FC ViOn Zlaté Moravce 0:2 (0:1)

Góly: 5., 53. Niarchos

Skalica: Junas - Nagy, Blažek, Podhorín, Čögley - Potoma (81. Stursa), Hollý (57. Mihalík) - Fábry (57. Baumgartner), Vlasko (64. Kousal), Yao - Šebesta (57. Haša)

Zlaté Moravce: Lukáč - Suľa, Pintér, Suvalija, Čonka - Mondek, Ďubek (73. Horák) - Múdry, Duga (84. Bednár), Vestenický (77. Almeida) - Niarchos (77. Brenkus)

Pod novým trénerom Ivanom Galádom mali Zlaté Moravce výborný štart do zápasu. Už v 5. minúte otvoril skóre po centri Ďubeka z priameho kopu útočník Niarchos. Skalica bola herne lepšia, ale nedostávala sa do šancí a keď na začiatku druhého dejstva po centri Suľu znova zabudla na Niarchosa, tak to bolo o dva zásahy. Domáci si síce vypracovali niekoľko výborných príležitostí, no Lukáč miestami čaroval a ViOn získal tri body hneď pri Galádovej premiére.

Juraj Jarábek, tréner MFK Skalica: "Samozrejme, ja osobne som sa tohto zápasu obával, pretože vždy tá zmena trénera v nejakom mužstve je veľký impulz, čo sa potvrdilo. Naozaj Vion bol namotivovaný, ale to nás neospravedlňuje. Mali sme zlý vstup do zápasu, taký gól, aký sme dostali v tretej minúte, by sme nemali dostať. Jedna vec je, že sme mali lepšie držanie lopty, ale to dnes nič neznamená. Prehrávali sme 0:1 a v prvom polčase sme prakticky neohrozili bránu súpera. Myslím si, že v druhom polčase to bolo lepšie, urobili sme tri zmeny, tam chalanom nemám veľmi čo vyčítať, až na tie šance, pretože tam sa lámal chlieb pri oboch góloch. Myslím si, že našich stopérov nepochválim, dve hlavičky ďaleko od hráča, to by sa nemalo stávať. Mali sme 3-4 vyložené šance, kde sme mohli znížiť alebo aj vyrovnať, ale dnes nám to nebolo súdené, trápi nás koncovka. Mrzí nás to a budeme to musieť odčiniť v najbližších zápasoch. Rozoberieme si to a určite musíme byť lepší."

Ivan Galád, tréner FC ViOn Zlaté Moravce: "Tešíme sa, že sme vyhrali, bolo vidieť veľkú emóciu. Myslím si, že zo strany domácich boli taktiež vidieť slušné veci v tomto zápase. Sme radi, že sme spravili jeden krok, no máme pred sebou ešte strašne veľa práce."

MFK Zemplín Michalovce - MFK Tatran Liptovský Mikuláš 1:2 (1:0)

Góly: 20. Peňa - 59. Jendrišek, 67. Gaži

Na Zemplíne sa ujali domáci vedenia po dvadsiatich minútach, kedy bol na konci rýchleho brejku Brian Peňa a jeho gólová pätička. Liptáci dokázali skóre zásluhou Erika Jendrišeka a jeho šikovnosti vyrovnať, zakrátko aj otočiť. Veľké nedorozumenie brankára Száraza a obrancu Ranka, ako aj ich následnú zrážku, využil Adam Gaži na jednoduché zakončenie do prázdnej bránky. Liptovský Mikuláš vyhral svoj prvý zápas v sezóne 2022/23.

Michalovce: Száraz - Kotula, Jeřábek, Ranko, Mendéz - Kanu (73. Petrík), Njie (73. Begala, 79. Slebodník), Peňa - Marcin, Da Silva (86. Zahradník), Jánošík (86. Issa)

Liptovský Mikuláš: Sváček - Filinský, Bielák, Mihál - Totka, Gerát, Václavík, Župa - Gaži (88. Voško), Staš (88. Nečas) - Jendrišek (84. Káčerík)

MFK Dukla Banská Bystrica - Spartak Trnava 0:2 (0:1)

Góly: 41. Štefánik, 88. Mayounga (vl.)

Banská Bystrica: Hruška – Migaľa, Uhrinčať, Willwéber, Záhumenský – Richtárech (57. Franko), B. Ľupták – Slávik (73. Mayounga), Faško, Rymarenko (57. Depetris) – Polievka

Trnava: Takáč – Koštrna, Štetina, Kóša, Mikovič – Savvidis – Daniel (90. Ujlaky), Procházka (90. Karhan), Štefánik (81. Čurma), Taiwo (69. de Azevedo) – Ristovski

Banskobystrická Dukla chcela doma potrápiť aj Trnavu. To sa nedarilo a na konci úvodného polčasu otvoril skóre Samuel Štefánik. V druhom dejstve mohli hostia odskočiť na dva presné zásahy, pri veľkej šanci Ristovskeho odkopával z čiary domáci obranca. O vyrovanie sa mohli postarať Depetris s Faškom. Prvý menovaný hlavičkou trafil Takáča a druhý z dorážky neuspel. Definitívne rozhodnutie priniesol vlastný gól obrancu Mayoungu.

Michal Ščasný, tréner Dukly: "Odohrali sme ťažký zápas proti jednému z najlepších mužstiev v lige, ktoré má výbornú defenzívu. Z našej strany bol prvý polčas veľmi slabý, hlavne smerom do ofenzívy. Mali sme tam ľahké straty lôpt, prakticky okrem jednej strely sme si nevytvorili nič. V druhom polčase, ako sme išli na systém 3 – 4 – 3, sa obraz hry zmenil. Trnave to vyhovovalo, má fantastickú defenzívu a brejkové typy hráčov. Hostia sa stiahli, opticky to vyzeralo, že máme prevahu, mali sme tam dve - tri menšie šance. Ak chceme byť úspešní, jednu z nich musíme využiť. Trnava napokon vyhrala zaslúžene."

Michal Gašparík, tréner Trnavy: "Zo začiatku zápasu sme sa vedeli dostať pred šestnástku súpera, len nám nešlo zakončenie. Až napokon prišla strela Štefánika, ktorá skončila v sieti, čo nám pomohlo. V druhom polčase sme chceli byť aktívni a pridať druhý gól. Zbytočne dlho sme nechali zápas otvorený, pretože z takých šancí, aké sme si vytvorili, mal padnúť gól na 0:2. Duel by bol oveľa ľahší pre nás. Bystrica bola teda stále v hre a mala tam dve dobré príležitosti na vyrovnanie, no lopta išla vedľa bránky. Zápas zlomil až vlastný domáci gól a už sa to potom dohralo."

FK Železiarne Podbrezová - MFK Ružomberok 0:2 (0:1)

Góly: 37. Regáli, 51. Madleňák

Rozhodovali: Marhefka – Štrbo, Weiss, ŽK: Grešák, Breznaník, Pavúk - Luterán, ČK: 90.+3 Tučný (Ružomberok), 1360 divákov.

Podbrezová: Ludha – M. K. Bartoš, Godál, Grešák – Bakaľa – Kukoľ (46. Kováčik), Grendel (59. Vasiľ), Pavúk, Ďatko – Kuzma (59. Breznaník), Cobnan (78. Lupták)

Ružomberok: Krajčírik – Fabiš, J. Maslo (46. Mrva), Mojžiš, Madleňák – Gerec, Zsigmund, Luterán, Chrien (86. Tučný) – Regáli, Bobček (90.+5 Kelemen)

Futbalisti FK Železiarne Podbrezová prehrali v domácej Zelpo Aréne proti MFK Ružomberok. Pre nováčika to bola druhá prehra v sezóne. Hostia vyhrali druhýkrát po sebe, pred týždňom doma zdolali Skalicu. "Železiarom" nepomohol ani navrátilec do zostavy Peter Kováčik, ktorý síce gól strelil, ale ten pre ofsajd nakoniec neplatil.

Stretnutie začalo šancou Mareka Kuzmu, skúsený útočník krížnym pokusom netrafil bránku. Odpovedal Bobček, ktorý zakončením okolo Ludhu opečiatkoval žrď. "Ruža" sa prvýkrát tešila v 37. minúte, kedy Chrien netrafil na hranici šestnástky loptu ideálne, lenže strela sa zmenila na prihrávku a osamotený Martin Regáli sa z hranice päťky nepomýlil.

Do druhého dejstva poslal tréner Roman Skuhravý na ihrisko Petra Kováčika, reprezentant Slovenska do 21 rokov vynechal niečo cez mesiac pre zranenie v dolnej časti tela. Okamžite mohol znížiť, prudký pokus smeroval tesne nad brvno. Druhý zásah Ružomberka zaznamenal veľmi pekným zakončením Madleňák a ten sa ukázal ako zlomový, pretože Podbrezovčania sa ťažko presadzovali.

Kováčikovi sa síce v 70. minúte podarilo po prihrávke na pravú stranu pokutového územia prekonať Krajčírika, gól pre ofsajd neplatil a Marek Bartoš hlavičkou po priamom kope nechal vyniknúť spomínaného gólmana hostí. Strelou nad brvno neuspel ani Moses Cobnan a Gerecovu možnosť na definitívne rozhodnutie z čiary odkopol Godál.

Ružomberok udržal čité konto a získal tri body. Nič na tom nezmenila ani zbytočná červená karta Tučného z nadstaveného času. Podbrezová po desiatich zápasoch bez prehry neuspela druhýkrát po sebe.

Roman Skuhravý, tréner Podbrezovej: "Najväčší rozdiel bol v energii. Už pri úniku hosťujúceho Bobčeka som nemal dobrý pocit z nášho pohybu, vykrývania priestorov a ochoty pracovať bez lopty. Z našej strany bola prevaha platonická. Futbal bol napokon spravodlivý, zaslúžene sme prehrali. Nemohli sme byť odmenení za bezkrvný výkon. Musíme si tento duel vyhodnotiť, byť stopercentní v každom zápase. Bez odvážnej, sebavedomej a zodpovednej hry na oboch stranách ihriskách sa nedá bodovať. My sme sa dnes zápasu zúčastnili."

Peter Struhár, tréner Ružomberka: "Videli sme svižné tempo počas celého zápasu, veľa gólových príležitostí. Prvú šancu mali domáci, nepremenili ju a potom už prišli naše šance a z jednej sme dali aj gól. Pochváliť chcem stredových hráčov, ktorí odobrali veľa lôpt a z toho sme mohli ísť do rýchlych prechodov. Som rád za dva góly, Regáli ukázal svoju silu a druhý gól netreba ani komentovať, krásna individuálna akcia Madleňáka, keď zakončil slabšou nohou. Podbrezovčania sa potom snažili zdramatizovať zápas, ale nevytvorili si okrem hlavičky Bartoša vážnejšiu príležitosť. Som rád, že si vezieme z Podbrezovej tri body, lebo tu naozaj ťažké hrať."