Tréner Kamerunu bol po zápase so Švajčiarmi sklamaný, Embolo gól neoslavoval

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Tréner Kamerunu bol po zápase so Švajčiarmi sklamaný, Embolo gól neoslavoval
Embolo bol ústrednou postavou zápasu s Kamerunom.
Embolo bol ústrednou postavou zápasu s Kamerunom.Profimedia
Futbalisti Švajčiarska vyhrali v štvrtkovom prvom zápase G-skupiny na MS v Katare s Kamerunom 1:0. Jediný gól zápasu hraného v Al Wakre strelil kamerunský rodák obliekajúci dres Švajčiarska Breel Embolo, ktorý po zápase prežíval emotívne chvíle.

Rodák z kamerunského mesta Yaoundé sa v detstve presťahoval do Švajčiarska so svojou matkou, ktorá si tam našla priateľa. V roku 2014 získal švajčiarske občianstvo, ale na Kamerun nikdy nezabudol.

"Som hrdý, že som dal prvý gól tímu na šampionáte. Trochu ma mrzí, že to bolo proti Kamerunu, kde som sa narodil a mám tam rodinu," vyjadril sa po zápase.

Jediný gól stretnutia sa zrodil po tom, ako si na začiatku druhého dejstva švajčiarski hráči výborne pripravili prechodovú fázu a loptu na pravom krídle dostal do rozhodenej obrany Shaqiri. Ten adresoval spätnú prihrávku na hranicu malého vápna a Embolo mieril presne. Na znak úcty ku Kamerunu presný zásah neoslavoval. 

Heat mapa Embola.
Heat mapa Embola.StatsPerform/Profimedia

"Embolovi som povedal, že priateľstvo je do začiatku zápasu, potom sú Kamerunčania jeho súperi. Futbal píše aj takéto príbehy," nechal sa počuť tréner Švajčiarska Murat Yakin. Jeho náprotivok Rigobert Song neskrýval po dueli rozčarovanie.

"Cítime sklamanie, chceli sme viac, ale futbal na tejto úrovni rozhodujú malé detaily. Nastalo krátke poľavenie z našej strany a dostali sme gól. Všetko je ešte možné, stále máme k dispozícii dva zápasy, ale už si nemôžeme dovoliť zaváhať."

Švajčiarsko – Kamerun 1:0 (0:0)

Góly: 48. Embolo. Rozhodovali: Telle – Brailovsky, Chade (všetci Arg.), ŽK: Elvedi, Akanji - Fai, 39 089 divákov