Tri plusky a asistencia Černáka, nula Samsonova

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tri plusky a asistencia Černáka, nula Samsonova

Černák sa v tretej tretine duelu pochytil s centrom Nashvillu Markom Jankowskim.
Černák sa v tretej tretine duelu pochytil s centrom Nashvillu Markom Jankowskim.Profimedia
Päť nočných stretnutí priniesla zámorská NHL zo štvrtka na piatok.

Tampa Bay Lighting - Nashville Predators 5:2

Obranca Erik Černák bol jediným Slovákom v akcii, pričom oslavoval triumf svojho tímu 5:2. Zadák druhej formácie strávil na ľade 21 minút a 45 sekúnd, pripísal si asistenciu, tri plusové body, strelu na bránu, šesť hitov, dve zablokované koncovky súpera, ale aj jednu stratu puku. 

Dva góly Lighting strelil Brayden Point, rovnaký počet asistencií zaznamenal Steven Stamkos. Brankár Brian Elliott zachytil 34 z 36 zakončení protivníka, čo mu vynieslo úspešnosť zákrokov 94,4 %. Ako bonus k tomu je aj prihrávka na záverečný gól Brandona Hagela v oslabení.

Toronto Maple Leafs - Los Angeles Kings 5:0

Všetkých 29 striel zneškodnil gólman Iľja Samsonov pri víťazstve Leafs nad Kings. Dvojbodovými hráčmi boli domáci Michael Bunting (0+2) a William Nylander (1+1). Mitchell Marner gólom z druhej tretiny bodoval už v 21. dueli po sebe. 

Florida Panthers - Detroit Red Wings 5:1

Výhru si odniesli aj hokejisti Floridy, ktorí rozdrvili Detroit štyrmi trefami v prostrednej časti hry. Matthew Tkachuk zaknihoval gól aj asistenciu, Sergej Bobrovskij predviedol 19 zákrokov. Panthers sa priblížili Red Wings na rozdiel bodu, odohrali ale o stretnutie naviac.

St. Louis Blues - Winnipeg Jets 2:5

Bilancia 2+1 Pierra-Luca Dubiosa stála za jedinými dvomi bodmi hostí ostatnej noci. Dubois prv otváral skóre merania síl, prihrával na víťazný zásah a pridal aj štvrtý poisťujúci. Winnipeg zostáva druhým najlepším tímom na Západe, o štyri body za Vegas, no s tromi zápasmi k dobru. Blues sú na dvanástej pozícii rovnakej konferencie.

Dallas Stars - Ottawa Senators 4:3 pp

Nočný program uzavrel duel medzi Dallasom a Ottawou. Stars viedli 2:0, keď sa presadil v dvoch prípadoch Miro Heiskanen. Senators vyrovnali, dokonca v tretej tretine aj vyhrávali, ale to nestačilo na plný zisk bodov. V predĺžení rozhodol a fanúšikov z Texasu potešil Tyler Seguin.