V NHL bodovala štvorica Slovákov, Slafkovský otvoril skóre po pár sekundách

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
V NHL bodovala štvorica Slovákov, Slafkovský otvoril skóre po pár sekundách
Presný zásah s poradovým číslom štyri.
Presný zásah s poradovým číslom štyri.
Profimedia
Nádielka duelov zámorskej NHL tentoraz priala kanadským bodom slovenských hokejistov. Osobné štatistiky si vylepšila až štvorica rodákov spod Tatier.

Buffalo Sabres - Colorado Avalanche 4:6

Pod trinástou výhrou Colorada výrazne svietia podpisy dvoch hráčov hostí. Zápas do svojich rúk totiž vzala dvojica MacKinnon a Compher. Prvý menovaný si k menu zapisoval až päť kanadských bodov za bilanciu 2+3. Jeho americký kolega sa nenechal zahanbiť a v dueli sa blysol dvomi presnými zásahmi a dvomi asistenciami.

New Jersey Devils - Nashville Predators 3:4 pp

New Jersey v zostave s Tomášom Tatarom prehralo doma s Nashvillom po predĺžení a zaznamenalo len piatu prehru sezóny. Slovák odohral 14:11 min, individuálne štatistiky si nevylepšil a mal jeden mínusový bod.

Pittsburgh Penguins - Veggas Golden Knights 4:3

Philadelphia Flyers - Tampa Bay Lighning 1:4

Obranca Erik Černák sa svojou druhou asistenciou aktuálneho ročníka podieľal na víťazstve Tampy Bay vo Philadelphii. Slovenský zadák bol na ľade 17:09 min, do štatistík mu pribudol plusový bod. Dva góly hostí vsietil Nick Paul, kanonier Steven Stamkos dosiahol jubilejný 1000. bod v profilige.

St. Louis Blues - Carolina Hurricanes 4:6

Hrdinom trinásteho víťazneho zápisu Hurricanes sa stal Jordan Martinook. Tridsaťročný kanadský útočník sa na klzisku Blues predviedol hetrikovým predstavením a sezónnu bilaciu si vylepšil na 7 gólov a 5 asistencií.

Dallas Stars - Anaheim Ducks 5:0

Aj štrnásta výhra Dallasu sa zrodila v riadnom hracom čase, tentoraz bola pomerne jednoznačná a podieľali sa na nej najmä trojbodoví hráči Stars. Väčší kúsok koláča si pre seba uchmatol strelec hetriku Jason Robertson, dôležitým faktorom bol aj Miro Heiskanen s tromi asistenciami.

Calgary Flames - Montreal Canadiens 1:2

Juraj Slafkovský prispel v noci na piatok gólom k triumfu Montrealu na ľade Calgary. Už po trinástich sekundách otvoril skóre a pripísal si na konto štvrtý presný zásah v sezóne. V 39. minúte mohol slovenský krídelník zvýšiť na 2:0, trafil však žŕdku.

V závere druhej tretiny sa Calgary podarilo vyrovnať zásluhou Eliasa Lindholma po akcii, ktorú začal Adam Ružička a pripisoval si asistenciu. V 47. minúte však rozhodol o triumfe Canadiens v presilovke Cole Caufield. Slafkovský strávil na ľade 12:39 min a zaznamenal plusový bod rovnako ako Ružička, ktorý absolvoval 15:03 min.

Minnesota Wild - Edmonton Oilers 5:3

Seattle Kraken - Washington Capitals 3:2 pp

Hostia z hlavného mesta USA zavítali na ľad Seattlu, kde gólovú oponu merania síl roztvoril v ôsmej minúte Martin Fehérváry. Pre slovenského obrancu to bol druhý presný zásah v ročníku.

Z duelu si do svojej bohatej zbierky bodov ďalšie dve asistencie pripísal Alexander Ovečkin. Z víťazstva sa ale tešili hostitelia, ktorým priniesol radosť presný zásah Beniersa po siedmich sekundách predĺženia.

Vancouver Canucks - Florida Panthers 1:5

Los Angeles Kings - Arizona Coyotes 5:3