Veľké víťazstvo. Halák prvým európskym brankárom s triumfom v siedmom klube NHL

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Veľké víťazstvo. Halák prvým európskym brankárom s triumfom v siedmom klube NHL
Sedem duelov čakal Halák na pocit výhry v New Yorku Rangers.
Sedem duelov čakal Halák na pocit výhry v New Yorku Rangers.
Profimedia
Jaroslav Halák (37) sa stal prvým európskym brankárom, ktorý vychytal aspoň jedno víťazstvo v siedmich rôznych kluboch NHL. V nočnom zápase pomohol New Yorku Rangers k triumfu na ľade Ottawy Senators a v siedmom stretnutí v sezóne sa dočkal prvého triumfu. V histórii NHL zaznamenali víťazstvo za minimálne sedem tímov aj ďalší šiesti brankári.

Halák, ktorý prišiel do NY Rangers pred sezónou 2022/2023, dosiahol víťazné zápasy aj v dresoch Montrealu, St. Louis, Washingtonu, NY Islanders, Bostonu a Vancouveru.

Po stretnutí v Ottawe má v základnej časti NHL celkovú bilanciu 563 zápasov a 286 víťazstiev. Rekordérmi v počte tímov, v ktorých dosiahli víťazný zápas sú Ron Tugnutt, Curtis McElhinney a Sean Burke, ktorí triumfovali v dresoch 8 klubov.

Pre 37-ročného Haláka to bol siedmy zápas v prebiehajúcej sezóne. V bránke Rangers dostal príležitosť po tom, čo jednotka Igor Šesťorkin inkasoval v predošlých dvoch zápasoch osem gólov, pričom tím oba prehral.

Slovenský brankár dosiahol proti Ottawe 97,1-percentnú úspešnosť zákrokov. Prekonal ho iba Shane Pinto, ktorý v 34. minúte znížil na priebežných 1:3. Za prvú hviezdu zápasu vyhlásili jeho spoluhráča Ryana Lindgrena, ktorý asistoval pri všetkých troch góloch hostí.

NY Rangers je siedmy klub, v ktorého drese Halák vychytal víťazstvo. "Je výborné pre náš tím, ale aj pre neho, že vybojoval prvé víťazstvo po tom, čo hral tak, ako hral. Dnes bol vynikajúci. Spravil niekoľko kľúčových zákrokov v dôležitých momentoch a dal nám šancu uspieť," uviedol tréner Rangers Gerard Gallant.

Radosť neskrýval ani Halák: "Je to pre mňa veľké víťazstvo. Pre tím sú to ďalšie dva body. Chceme sa posúvať vyššie v tabuľke." Ottawa a Rangers si vzájomný zápas zopakujú už v piatok, tentoraz v New Yorku.