Halák sa dočkal. Chytil 34 striel a zapísal si prvý triumf sezóny

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Halák sa dočkal. Chytil 34 striel a zapísal si prvý triumf sezóny
Jaroslav Halák vychytal aj pokus Kellyho.
Jaroslav Halák vychytal aj pokus Kellyho.
Profimedia
Štyri nočné stretnutia priniesla kanadsko-americká NHL. V akcii bol len jeden Slovák - gólman Jaroslav Halák (37).

Detroit Red Wings - Buffalo Sabres 4:5sn

Jediný nočný duel, ktorý zašiel ako do predĺženia, tak aj do samostatných nájazdov. Za domácich sa dvakrát presadil Oskar Sundqvist, za hostí to bol Dylan Cozens.

Rozhodujúci samostatný nájazd v tretej sérii premenil Jack Quinn. Craig Anderson v bráne Buffala chytil 41 pokusov súpera a dokonca si pripísal aj asistenciu na gól Cozensa v prvej tretine.

Ottawa Senators - New York Rangers 1:3

Jaroslav Halák zaknihoval prvú výhru v siedmom meraní síl prebiehajúceho ročníka po tom, ako zneškodnil 34 z 35 koncoviek protivníka, čím zaznamenal úspešnosť zákrokov 97,1 %. Štatistici ho vyhlásili za druhú hviezdu zápasu. 

Rangers ťahal za úspechom na ľade Ottawy Ryan Lindgren, ktorý mal prsty vo všetkých troch góloch, keď zakaždým asistoval.  

Toronto Maple Leafs - San Jose Sharks 3:1

V čase 57:33 prišiel víťazný gól Leafs, keď sieť brány hostí napol Pierre Engvall. Sharks hrali vabank, len aby inkasovali do prázdnej brány od Mitchella Marnera.  

Chicago Blackhawks - Edmonton Oilers 4:5

Trojbodový Leon Draisaitl bol hviezdou stretnutia medzi Chicagom a Edmontonom. Nemecký hráč prv otvoril skóre 54 sekúnd po začiatku druhej tretiny, aby následne prihral na trefu Connorovi McDavidovi.

Aby toho nebolo málo, tak Draisaitl pridal rozdielový zásah, keď si svojím kapitánom úlohy vymenili. Iskierku nádeje pre Blackhawks vystrúhal 71 sekúnd pred koncom z presilovky Max Domi. McDavid sa stal zároveň prvým hráčom ročníka, ktorý dosiahol na métu 40 kanadských bodov.