Halák odchytal derby o New York, súboj Regenda - Černák sa nekonal

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Halák odchytal derby o New York, súboj Regenda - Černák sa nekonal
Halák aj Rangers natiahli sériu prehier.
Halák aj Rangers natiahli sériu prehier.Profimedia
Najlepšia hokejová liga sveta pokračovala v noci na štvrtok trojicou stretnutí. Zo slovenských hokejistov sa predstavili Jaroslav Halák (37) a Erik Černák (25).

New York Islanders - New York Rangers 3:0

Derby o najväčšie mesto USA režírovala šesťbodová trojica v drese Islanders - Palmieri, Pageau, Pelech. Každý zo spomínaných hráčov si k svojmu menu pripísal dva kanadské body.

Najlepšie obstál prvý menovaný, ktorý sa dvakrát gólovo presadil a na oba zásahy mu asistovali práve jeho kolegovia. Domáci tak prelomili sériu troch prehier v rade. Rovnakú šnúru za sebou mali aj Rangers, a tí ju natiahli na číslo štyri.

Súboj gólmanov Sorokin - Halák vyšiel oveľa lepšie pre ruského brankára, ktorý zakročil až 41-krát. Slovenský muž s maskou chytil 26 striel.

St. Louis Blues - Edmonton Oilers 1:3

Oporou štvrtého víťazstva Oilers v aktuálnej sezóne ból gólman Stuart Skinner. Dvadsaťtriročný Kanaďan kryl 37 streleckých pokusov hostiteľa. Jediným hráčom s dvomi individuálnymi bodmi bol Zach Hyman, ktorý sa na úspechu hostí podieľal bilanciou 1+1.

Víťazný zásah smeroval k menu Ryan Nugent-Hopkins, pre ktorého to bol kariérny gól s poradovým číslom 200, čím sa spomedzi strelcov histórie Edmontonu zaradil na deviate miesto.

Anaheim Ducks - Tampa Bay Lightning 2:4

Vo farbách domáceho tímu do zápasu nenastúpil Pavol Regenda, duel slovenských hokejistov sa teda nekonal. Za Lightning bol členom prvej obrannej dvojice Erik Černák, ktorý na ľade strávil takmer 22 minút, zablokoval štyri strely a prispel k štvrtému víťazstvu svojho mužstva.