Trilógia má len jedného víťaza, Fury nedal Chisorovi v Londýne žiadnu šancu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Trilógia má len jedného víťaza, Fury nedal Chisorovi v Londýne žiadnu šancu
Fury predviedol dominantný výkon.
Fury predviedol dominantný výkon.Profimedia
Tretie pokračovanie merania síl britských boxerov opäť vyhral Tyson Fury (34), ktorý porazil svojho krajana Derecka Chisoru (38) a obhájil titul organizácie WBC v ťažkej váhe. Duel na londýnskom Tottenham Hotspur Stadium ukončil arbiter v desiatom kole.

Favorit súboja si v chladnom počasí pripísal už 33. kariérne víťazstvo. Pred zrakmi 60-tisíc fanúšikov po tretí raz porazil Chisoru a bola to druhá výhra pred limitom. Pred jedenástimi rokmi zvíťazil na body.

Od samého úvodu diktoval tempo Fury, ktorý veľmi dobre pracoval nohami, využíval svoje fyzické parametre, výšku a dosah rúk. Chisora dlho odolával, ustál veľké množstvo presných a tvrdých úderov protivníka, no vo svojom v 46. zápase medzi profesionálmi si pripísal trinástu prehru.

Víťaz boja boxoval naposledy v apríli, keď bol jeho súperom Dillian Whyte vo Wembley. Fury duel vyhral a oznámil ukončenie kariéry. Proti Chisorovi, ktorého obdivuje, si odskočil z dôchodku. Prvotným zámerom bol stret s britskou hviezdou Anthonym Joshuom, ten ale výzvu neprijal.

Po stretnutí Fury svojho súpera objal, pobozkal na hlavu a prítomných divákov vyzýval, aby spievali Chisorovo meno. "Bolo mi potešením s ním boxovať, je to britský hrdina. Je to tvrdý chlap. Udrel som ho spôsobom, ktorý by toho druhého vyradil, ale on ma stále naťahoval," uviedol víťaz.

Na štadióne bol prítomný aj šampión organizácií WBA, WBO a IBF Oleksandr Usyk a takisto aj Joe Joyce. Fury sa snažil vyzvať a vyprovokovať ukrajinského protagonistu, no ten tvárou v tvár absolútne nereagoval.

Brit prehlásil, že ak sa Usyk rozhodne neprijať jeho výzvu, tak by chcel zápas práve s Joyceom. Celá situácia sa skončila spoločnou fotografiou, ktorú urobil samotný Usyk.