Trnava zdemolovala Podbrezovú, Skalica opäť porazila Liptákov. ViOn podľahol Michalovciam

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Trnava zdemolovala Podbrezovú, Skalica opäť porazila Liptákov. ViOn podľahol Michalovciam
Taiwo sa teší zo svojho gólu do siete Podbrezovej.
Taiwo sa teší zo svojho gólu do siete Podbrezovej.TASR
V prvom kole nadstavbovej časti Fortuna ligy vyhrala v skupine o titul Trnava proti Podbrezovej jednoznačným výsledkom 6:1. Skupina o udržanie sa priniesla úspech pre Michalovce a Skalicu. Liptovský Mikuláš tak na poslednom mieste stráca na jedenástu priečku už trinásť bodov.

Skupina o titul

FC Spartak Trnava - FK Železiarne Podbrezová 6:1 (3:0)

Góly: 13., 67. Taiwo, 30., 74. Procházka, 19. Štefánik, 85. Paur - 51. Kabongo

Podbrezová podala asi najhorší výkon v sezóne a po prvom polčase mohla byť rada, že prehrávala iba o tri góly. Ofori najskôr krížne netrafil bránku, ale jeho ďalšia strela bola zrazená k voľnému Taiwovi, ktorý sa osamotený pred gólmanom nepomýlil. Ludha potom síce vyrazil pokus Mikoviča, lenže iba k Štefánkovi a ten sa presadil proti bývalému zamestnávateľovi.

Taiwo mohol pridať svoj druhý zásah, zoči-voči brankárovi sa vyznamenal Ludha, no hosťujúci kapitán nemal žiadny nárok na zakončenie Procházku z druhej vlny do rohu svätyne. "Železiari" mohli znížiť, kolmicu Faška poslal zblízka do Vantrubu nabiehajúci Ďatko, dorážkou neuspel Pavúk.

Na strely jasne dominovala Trnava napriek tomu, že mala nižšie držanie lopty.
Na strely jasne dominovala Trnava napriek tomu, že mala nižšie držanie lopty.Flashscore

Tréner Skuhravý spravil cez prestávku až štyri striedania, do hry poslali viac skúseností. Prinieslo to úspech, pretože práve akcia dvoch novicov znamenala zníženie. Kukoľ posadil presný center na hlavu Kabonga a ten sa presadil premiérovo vo Fortuna lige.

Možný dramatický záver však Trnava nedopustila. Svoje ďalšie góly v zápase strelili Taiwo i Procházka, bolo vymaľované. Poltucet dokonal Paur. Podbrezová utrpela najvyššiu prehru v tejto sezóne, zatiaľ čo Spartak vyhral najvyšším skóre.

Priebežná tabuľka prvej šestky, dva zápasy sa ešte odohrajú v nedeľu.
Priebežná tabuľka prvej šestky, dva zápasy sa ešte odohrajú v nedeľu.Flashscore

Skupina o udržanie sa

MFK Tatran Liptovský Mikuláš - MFK Skalica 0:3 (0:2)

Góly: 5. Yao, 39. Hollý, 62. Haša

Liptáci majú čoraz menšiu šancu zachrániť sa a po tomto víkende to platí ešte viac, nakoľko znova podľahli Skalici. Yao si už v 5. minúte našiel odrazenú loptu a poslal ju do siete. Africký mladík bol naďalej aktívny, výborný center posadil na hlavu Fábryho, ten namieril do brankára Sváčeka a Medved takisto hlavou netrafil priestor troch žrdí.

Nemožné zahodil Morong, mal pred sebou úplne prázdnu svätyňu Liptovského Mikuláša, nedokázal ju trafiť. Aktívni hostia sa predsa len do prestávky dočkali ďalšieho gólu, po prihrávke za obranu sa nepomýlil Hollý. Rozhodnuté bolo v 62. minúte, prihrávku Yaa na presný zásah zúžitkoval Haša. Skalica porazila Liptákov zhodne 3:0 aj nedávno, konkrétne 19. februára.

FC ViOn Zlaté Morace - MFK Zemplín Michalovce 2:5 (0:3)

Góly: 55. Almeida, 89. Brenkus (pen.) - 11. Jánošík, 24. Kanu, 33. Peña, 78. Issa, 90. Žofčák

Jednoznačná záležitosť to bola v Zlatých Moraviec, kde sa tešili Michalovce. Jánošík nachytal Lukáča zakončením priamo z rohového kopu a prekvapil všetkých. Marcin gólmana domácich prehodil, tesne minul brvno. Spomínaný Jánošík hral výborne, postaral sa aj o druhý presný zásah. Individuálnou akciou prenikol k bránke a predložil loptu voľnému Kanuovi.

Tréner Galád reagoval štvoritým striedaním po polhodine stretnutia. Úspech to neprinieslo žiadny, nakoľko v 33. minúte si Peňa vytvoril vo vnútri šestnástky streleckú pozíciu a tretíkrát prekonal Lukáča. Znížiť mohol Brenkus, technická strela z priameho kopu skončila zákrokom Száraza.

Iskierku nádeje pre ViOn vykresal po zmene strán Almeida, vďaka peknej technickej strele k vzdialenejšej žrdi znížil skóre. Jasnú výhru Zemplínčanov však potvrdil striedajúci Issa. Konečný výsledok ešte upravili dva góly. Najskôr sa z pokutového kopu presadil Brenkus a na strane Zemplínčanov udrel Žofčák.

Štatistický pohľad na zápas v Zlatých Moravciach.
Štatistický pohľad na zápas v Zlatých Moravciach.Flashscore