Žilina aj Trnava rozhodli v závere o svojich výhrach, Podbrezová remizovala s Moravcami

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Žilina aj Trnava rozhodli v závere o svojich výhrach, Podbrezová remizovala s Moravcami
Takto chytil Ludha veľkú šancu Mondeka.
Takto chytil Ludha veľkú šancu Mondeka.TASR
V sobotných zápasoch 19. kola slovenskej Fortuna ligy rozhodli o svojich výhrach až v úplnom závere favorizované tímy Spartak Trnava a MŠK Žilina. Podbrezová viedla na pôde Zlatých Moraviec, no nakoniec z toho bola remíza a Ružomberok doma porazil Michalovce.

FC ViOn Zlaté Moravce - FK Železiarne Podbrezová 1:1 (0:1)

Góly: 72. Almeida - 10. Paraj

Hostia išli do vedenia po rohovom kope. Center Ďatka spadol v päťke a v snahe domácich o odkop lopta trafila Reného Paraja, od ktorého sa odrazila do siete. Hráčom na oboch stranách znepríjemňoval život katastrofálny terén, na ktorom boli kusy ľadu a hlavne pri postranných čiarach sa nesmierne šmýkalo. Napriek tomu dali rozhodcovia na čele s Filipom Glovom zápasu zelenú.

Obrovskú šancu na vyrovnanie mal Karol Mondek, ocitol sa osamotený na malom vápne, lenže Richard Ludha predviedol skvelý zákrok. V druhom dejstve Zlaté Moravce pridali na obrátkach a chceli skórovať. Kapitán "Železiarov" však uspel takisto pri samostatnom úniku Pinteho. Nevyužité situácie domácich mohol potrestať Bariš, technickým pokusom nechal vyniknúť Lukáča.

Zlatomoravčania sa dočkali v 72. minúte po góle Stephana Almeidu, zakončením prekvapil Ludhu na prvej žrdi a rozhodol o deľbe bodov. Štvrtá Podbrezová stráca na tretiu Trnavu sedem bodov, Zlaté Moravce sú na deviatej pozícii.

MŠK Žilina - MFK Skalica 1:0 (0:0)

Góly: 88. Švec (vl.)

Domáci ako favorit začali veľmi dobre, ale gól sa im v prvom polčase napriek dobrým šanciam nepodarilo streliť. Gidi strieľal z diaľky pod brvno, blysol sa Junas, ktorý na bránkovej čiare zastavil hlavičku Jambora a po polhodine hry mu pomohlo brvno. To trafil spomínaný Gidi. Z následného protiútoku išiel sám na bránku Morong, zaskvel sa brankár Belko.

Skalica držala bezgólový výsledok až do záveru, kedy Nagy dokonca trafil konštrukciu bránky, no následne po strele Owusuho a vlastnom góle Šveca všetky tri body ostali v Žiline, ktorá sa vrátila na šieste miesto o bod pred Banskú Bystricu. Jedenásta Skalica má stratu štyroch bodov na desiaty Trenčín.

MFK Ružomberok - MFK Zemplín Michalovce 1:0 (1:0)

Góly: 39. Bobček

Už po štvrťhodine hry mohol otvoriť skóre Peňa, zblízka minul priestor bránky a milimetre chýbali aj pokusu Slebodníka. Ružomberok zahodené možnosti súpera potrestal. Gerec síce trafil žrď v samostatnom úniku, avšak Tomáš Bobček už na dvakrát Száraza prekonal.

Michalovský gólman podržal svoj tím po prestávke pri hlavičkách Malého i Madleňáka a to ešte Bobček zblízka prekopol bránku. "Ruža" na piatej pozícii stráca tri body na Podbrezovú pred sebou, zatiaľ čo Michalovce sú ôsme s 21 bodmi.

MFK Tatran Liptovský Mikuláš - FC Spartak Trnava 1:2 (1:1)

Góly: 24. Jendrišek - 11. Taiwo, 87. Koštrna (pen.)

Domáci brankár Polaček sa síce blysol pri strele Štetinu z voleja, ale na dorážku Taiwa nemal nárok. Ten istý hráč strieľal zakrátko tesne nad brvno. Trnava mala hru pod kontrolou, lenže Liptovský Mikuláš dokázal vyrovnať. Skvelú individuálnu akciu predviedol Gaži. Obišiel dvoch obrancov a naservíroval loptu pred bránku Jendrišekovi, ktorý sa v takýchto situáciách nemýli.

Trnava si po zmene strán vytvorila tlak. Gergely Tumma takmer nasmeroval loptu do vlastnej bránky, v snahe zastaviť center Mikoviča ju poslal do brvna. Na druhej strane dvakrát po sebe hviezdil brankár Takáč. Najskôr po jemnom dotyku Dediča a následne chytil výborne mierený priamy kop Bedecsa.

Šance pokračovali, technický pokus zimnej posily Spartaka Oforiho smeroval tesne vedľa priestoru troch žrdí. Nakoniec všetky body smerovali do Trnavy, pretože Kristián Koštrna získal pokutový kop a sám ho aj premenil. Vďaka tomu sa náskok pred štvrtou Podbrezovou zvýšil na sedem bodov, druhý DAC má len o jeden bod viac, no aj zápas k dobru. Liptáci sú poslední s deviatimi bodmi.

Marek Fabuľa sa pri súťažnej premiére na lavičke Liptovského Mikuláša z bodov netešil.
Marek Fabuľa sa pri súťažnej premiére na lavičke Liptovského Mikuláša z bodov netešil.TASR