Turín patrí Juventusu, Cremonese šokovalo AS Rím a získalo prvé víťazstvo v sezóne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Turín patrí Juventusu, Cremonese šokovalo AS Rím a získalo prvé víťazstvo v sezóne

Aktualizované
José Mourinho prežil duel hrôzy. Nielen s prehrou, ale i červenou kartou. Treťou v aktuálnom ročníku.
José Mourinho prežil duel hrôzy. Nielen s prehrou, ale i červenou kartou. Treťou v aktuálnom ročníku.Profimedia
Futbalisti US Cremonese prekvapujúco zvíťazili v utorňajšom zápase 24. kola Serie A nad piatym AS Rím 2:1 a odpútali sa z poslednej priečky tabuľky. Pre domácich to bolo vôbec prvé víťazstvo v sezóne. V druhom hranom dueli zvládol turínske derby Juventus. A to aj napriek tomu, že dvakrát prehrával.

US Cremonese - AS Rím 2:1 (1:0)

Góly: 17. Tsadjout, 83. Ciofani (z 11m) - 71. Spinazzola

Cremonese sa ujalo vedenia v 17. minúte, keď sa strelou z voleja presadil Franck Tsadjout. Minútu po zmene strán dostal červenú kartu tréner hostí José Mourinho, no jeho zverencom sa podarilo vyrovnať v 71. minúte zásluhou Leonarda Spinazzolu. Hostia boli v druhom polčase aktívnejší a nebezpečnejší, ale v závere podrazil brankár Rui Patricio domáceho útočníka Davida Okerekeho a z penalty rozhodol Daniel Ciofani.

Domáci sa vďaka triumfu dostali o bod pred poslednú Sampdoriu, no na miesta zaručujúce záchranu strácajú ešte osem bodov. Ich hráči mali doteraz bilanciu nula výhier, deväť remíz a štrnásť prehier. Rimania nevyužili šancu dostať sa na štvrté miesto pred mestských rivalov z Lazia.

Juventus Turín - FC Turín 4:2 (2:2)

Góly: 16. Cuadrado, 45.+1 Danilo, 71. Bremer, 81. Rabiot - 2. Karamoh, 43. Sanabria

Už prvé dejstvo fanúšikov určite nenudilo. V druhej minúte sa hostia dostali do vedenia. Defenzíva Juventusu zaspala a po rohu nechala Karamoha úplne voľného pred bránou. Na konci pätnásťminútovky domáci vyrovnali, keď sa po centri Kostiča na zadnej žrdi tvrdou ranou presadil Cuadrado. Gólové hody pokračovali v samom závere polčasu. Najprv nechal Sanabria hlavou vyniknúť Szczesneho, no o ďalšie tri minúty si mikrosúboj zopakovali a po zakončení z prvej žrde strelou umiestnenou strelou po zemi sa tento raz futbalista Turína nemýlil. V nadstavenom čase zahrával Juventus roh. K hlavičke sa dostal Danilo, mieril síce do ľavej žrde, ale od tej sa lopta odrazila za čiaru. 

Po zmene strán mohol po prvý raz poslať zverencov Massimiliana Allegriho do vedenia Vlahovič, no osamotený pred Milinkovičom-Savičom pálil zblízka do brvna. Horná konštrukcia brány sa otriasala aj na opačnej strane, keď v 67. minúte napriahol technicky z hranice šestnástky Linetty. O štyri minúty na to už "stará dáma" viedla. Po rohovom kope nakrátko odcentroval pred bránu Chiesa a našiel hlavu Bremera, ktorý trafil presne. Desať minút pred záverečným hvizdom uzavrel konečný rezultát Rabiot. Štandardná situácia prepadla na zadnú žrď, odkiaľ nemal problém poslať loptu do siete.