Udalosti Serie A: Dedko, hlavne nie 1:0, prosil Allegriho novonarodený vnuk

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Udalosti Serie A: Dedko, hlavne nie 1:0, prosil Allegriho novonarodený vnuk

Lodivod vypočul želanie svojho vnuka.
Lodivod vypočul želanie svojho vnuka.Profimedia
Massimiliano Allegri (55) má za víkend splnené. Juventus vyhral a slávny toskánsky tréner splnil aj želanie svojho novonarodeného vnuka. Nováčik z Lecce opäť potvrdil povesť kata favorita a na pôde Atalanty získal cenné tri body. Okrem lídra z Neapolu bol víkend úspešný aj pre Miláno a Rím.

Inter si minulý týždeň vynahradil bezgólovú remízu na pôde Sampdorie, keď tesne pred prvým duelom semifinále Ligy majstrov proti Portu strelil tri góly bezmocnému Udinese. Víťazstvo bolo o to sladšie, že belgický gigant Romelu Lukaku, ktorý sa predtým v Janove dostal do ostrej hádky so spoluhráčom, konečne skóroval. 

Približne v polovici prvého dejstva VAR nariadil penaltu pre domácich. Lukaku si okamžite išiel po loptu a dúfal, že mu spoluhráč neodoprie príležitosť. Nebolo sa čomu čudovať, keďže belgická hviezda skórovala v Serii A ešte v prvom kole, a to na pôde Lecce uprostred leta.

Lukaku síce na prvýkrát neuspel, ale keďže niektorí nedočkaví hráči vbehli do pokutového územia, penalta sa opakovala a kmeňový hráč Chelsea sa už nemýlil. Pre štatistiky to znamenalo jediné, Lukaku premenil aj svoju 13. penaltu v kariére v Serii A, čím sa naposledy mohol pochváliť Paulo Dybala. Tomu sa takýto úvod podaril v rokoch 2014 až 2017.

 

Belgičan naposledy skóroval na domácom San Sire v máji 2021, keď pod trénerom Antoniom Contem oslavoval titul - dávna minulosť. Ako už bolo povedané, bol to jeho len druhý ligový gól, ktorý stále nenadviazal na svoju predchádzajúcu povesť. Predsa len, v Miláne boli zvyknutí na niečo iné - Romelu vo svojej prvej sezóne v čierno-modrom drese strelil 23 gólov a o rok neskôr dokonca 24

Tréner Inzaghi bol však spokojný a vyhlásil, že Inter je pred kľúčovým duelom Ligy majstrov v dobrej forme. Podľa jeho slov je dokonca lepší ako vlani pred súbojom s Liverpoolom. Možno ho k tomuto vyhláseniu motivoval aj fakt, že Inter doma porazil Udinese piatykrát v rade, pričom niečo podobné sa mu podarilo proti tomuto súperovi v rokoch 1984 až 1989! Samozrejmosťou to teda rozhodne nie je.

A došlo aj k verejnému zmiereniu medzi skvelým strelcom a Nicolòm Barellom, s ktorým si minule vliezol do vlasov: "Ak by som si mal vybrať partnera do vojny, určite by to bol Nicolò. Je to jeden z najlepších spoluhráčov, akých som kedy mal," povedal Lukaku pred zápasom. 

Štatistiky duelu Inter - Udinese
Štatistiky duelu Inter - UdineseFlashscore

 

Podobným spôsobom si chcel zlepšiť náladu v klube aj Juventus pred kľúčovou odvetou na európskej scéne v Nantes. Víťazstvo v Spezii, ktoré bolo jeho 14. ligovým trojbodovým zápisom, určite splnilo očakávania. Fanúšikovia však boli zvedaví najmä na slová trénera Massimiliana Allegriho.

Minulý týždeň sa opäť ocitol v hlavnej úlohe, keď sa prvýkrát dostal do konfliktu s nespokojnými priaznivcami počas víťazstva 1:0 nad Fiorentinou, ktorých vyzval, aby nechodili na zápasy Juventusu, ak tam chodia len nadávať. Čerešničkou na torte bolo jeho vystúpenie po úvodnej domácej remíze s Nantes, keď sa ho novinári znova a znova pýtali, či hral na 1:0.

Allegri to označil za nezmysel a povedal: "Vy len hovoríte nezmysly, zatiaľ čo za mňa hovoria čísla." Z tohto pohľadu bolo určite tretie ligové víťazstvo s čistým kontom kľúčové, aby si klub aspoň trochu zlepšil náladu pred cestou do Francúzska. Juventus dokonca poskočil na siedme miesto a ani jeho 15-bodový odpočet zrejme nedovolí senzácii v podobe nejakého tradične priemerného tímu postúpiť do európskych pohárov. 

Tlačová konferencia v prímorskom meste sa niesla v skutočne odlišnej nálade ako tá štvrtková. Točila sa okolo toho, že tréner sa stal starým otcom. Allegri v dobrej nálade povedal, že jeho vnuk, ktorý sa narodil vo štvrtok večer, mu poslal textovú správu, v ktorej chválil výsledok 2:0. Na jednej z fotografií z pôrodnice, ktorú slávny tréner dostal, bol totiž namiesto klasického želania pri dieťati jasný odkaz: Dedko, hlavne nie 1:0!

Tabuľka Serie A
Tabuľka Serie AFlashscore

 

Hráč kola

V Janove bol v centre diania Maročan Abdelhamid Sabiri. Už pár minút po svojom príchode na ihrisko totiž premenil pokutový kop, ktorým nielenže vyrovnal stav zápasu s Bolognou na 1:1, ale predovšetkým ukončil neuveriteľné sedemzápasové čakanie Sampdorie na ligový gól - 731 minút!

Sabiri však ponuku slávu odmietol. O necelé tri minúty neskôr si išiel po penaltu opäť, ale ani na druhýkrát nebol úspešný. Veľké nešťastie pre domácich, ale z hľadiska priebehu tejto sezóny opäť nič mimoriadne prekvapujúce, potom prišiel záver, v ktorom inkasovali a nakoniec nezískali ani bod. Misia trénera Dejana Stankoviča zachrániť tradičný tím sa tak naďalej komplikuje a Blucerchiati robia všetko pre to, aby nenapodobnili svojho mestského rivala, ktorý vlani zostúpil.

Gól kola

Pri sobotňajšom popoludňajšom stretnutí v Janove zostaneme, len sa pozrime na hráčov druhého tímu. Veľkou úľavou pre Bolognu bol hneď prvý gól, ktorý strelil Roberto Soriano. Sympatický stredopoliar totiž skóroval po dlhých 65 zápasoch, naposledy sa mu to podarilo 14. marca 2021. A hádate správne, aj vtedy bola jeho súperom Sampdoria. 

Vrcholom však bol víťazný gól, ktorý na konci hracej doby strelil jeho spoluhráč Riccardo Orsolini. Domáci brankár Emil Audero sa za jeho podarenou strelou z hranice pokutového územia do vzdialenejšieho rohu brány snáď ani neobzrel. 

Hlavný priestor v pozápasových rozhovoroch však dostal prvý menovaný Soriano. So slzami v očiach zaspomínal na bývalého trénera Bologne Sinišu Mihajloviča, ktorý zomrel pred Vianocami: "Je pekné, že som ten gól strelil deň pred jeho narodeninami."