Udalosti Tipos Extraligy: Skvelý obrat Bystrice režíroval päťbodový Watling

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Udalosti Tipos Extraligy: Skvelý obrat Bystrice režíroval päťbodový Watling

Patrick Watling bol najväčšou hviezdou 39. kola Tipos Extraligy.
Patrick Watling bol najväčšou hviezdou 39. kola Tipos Extraligy.Nikola Pivarčeková
Nedeľné 39. kola hokejovej Tipos Extraligy ponúklo jeden zápas, ktorý vynikol nad všetkými ostatnými. Banská Bystrica dokázala derby proti Zvolenu otočiť z 1:4 na 6:5, pričom v poslednej minúte riadneho hracieho času rozhodol Patrick Watling (29), ktorý duel ukončil s bilanciou 3+2.

HKM Zvolen - HC ´05 Banská Bystrica 5:6

Kanadský hokejista prežil svoj najlepší zápas počas pôsobenia na slovenských klziskách. Prvýkrát sa mu podarilo streliť hetrik, pričom v celom doterajšom priebehu ročníka mal na konte práve tri góly. Bol to jeho prvý viac ako dvojbodový duel. Tretí raz sa "baranom" stalo, aby sa ich hráč presadil trikrát. Celkovo to bol osemnásty hetrik sezóny.

K Watlingovi je ešte potrebné doplniť, že sa stal 43. hráčom HC ´05 s hetrikom a ôsmym Kanaďanom. Dvakrát to zvládol Éric Faille. Naposledy v drese Banskej Bystrice proti Zvolenu tri presné zásahy vsietil Chase Berger (18. február 2022).

Branden Troock šesťkrát z uplynulých siedmich súbojov zaznamenal presne dva body. Alex Tamáši strelil svoj jubilejný 50. gól v Extralige. Obranca Dominic Cormier si pripísal premiérový bod za asistenciu vo svojom druhom vystúpení.

Zverenci trénera Douga Sheddena vyhrali tretíkrát po sebe a poskočili už na štvrté miesto. Zvolen stráca tri body na prvý Slovan, nevyužil tak možnosť dotiahnuť sa na čelo tabuľky.

Zvolenčania sa pýšia najlepšou bilanciou na domácom ľade, "barani" sú prví v počte bodov z klzísk súperov. Banskobystričania tretím víťazstvom po sebe potvrdili výbornú formu v kalendárnom roku. Z uplynulých štrnástich zápasov zvíťazili v dvanástich. Od začiatku roka prehrali vonku iba raz (na Slovane 2:4).

HC Mikron Nové Zámky - HK Grotto Spišská Nová Ves 5:4 pp

O druhý hetrik dňa sa postaral ďalší zámorský útočník Troy Loggins, ktorý otvoril skóre, v 34. minúte vyrovnával na 4:4 a rozhodol predĺženie. V dovtedajších ôsmich stretnutiach po príchode do Nových Zámkov sa pritom presadil len raz a na konte mal iba dva body. Už svoj 27. zásah zaznamenal Robby Jackson, nachádza sa na druhom mieste medzi najlepšími strelcami súťaže a so 48 bodmi mu patrí tretia priečka v rámci produktivity.

Ben Johnson dvomi asistenciami prelomil sedemzápasové bodové suchoty. Brankár Pavel Kantor dosiahol na svoju osemnástu výhru, lepší je iba Jared Coreau z bratislavského Slovana. Novozámčania zdolali Spišiakov druhýkrát v ročníku a upevnili si miesto v prvej šestke. Hostia prehrali tretie meranie síl za sebou a deviate z uplynulých jedenástich.

Na druhej strane strelil premiérový zásah v drese Spišskej Novej Vsi útočník Róbert Džugan. Juraj Majdan s bilanciou 2+1 zažil štvrtý aspoň trojbodový duel v sezóne a tretí dvojgólový. On a Kale Kerbashian (1+2) získali zhodne po tri body druhý raz v rade. Spišiaci hrali tri oslabenia, vždy po fauloch obrancu Ulandera, pričom od príchodu do tohto klubu nikdy neinkasoval viac ako jeden dvojminútový trest za zápas.

HK Nitra - HC Slovan Bratislava 3:2

Nitra viedla proti Slovanu po prvej tretine už 3:0, hostia skóre neotočili, ale ostávajú na čele tabuľky, keďže prehral aj Zvolen, a ten stráca tri body. Posledný gól strelil obranca Michal Beňo, bol jeho premiérový v sezóne, rovnako ako asistencia Lukáša Lipianskeho. Pre neho to bol vôbec prvý kariérny bod v Extralige. Brant Harris si asistenciou upevnil pozíciu najproduktívnejšieho hráča ligy. Domáci Jozef Baláž strelil štyri góly v posledných štyroch zápasoch.

HC MV Transport Prešov - HK Dukla Ingema Michalovce 2:3 pp

Premiérové góly padli na oboch stranách. Najskôr sa prvýkrát v tomto ročníku presadil hosťujúci Peter Galamboš a následne aj domáci Samuel Krajč, ktorý sa do Prešova vrátil z hosťovania v Žiline. Jakub Suja v predĺžení zaznamenal svoj druhý víťazný gól v sezóne. Max Gerlach nebodoval z posledných dvanástich vystúpení len raz, za ten čas nazbieral 21 bodov (10+11). Prešov stráca z posledného miesta na Liptovský Mikuláš šesť bodov. 

MHk 32 Liptovský Mikuláš - HK Poprad 3:4

Hokejisti Popradu poskočili na priebežnú ôsmu priečku pred Trenčín. Ukončili sériu troch prehier, Liptáci nebodovali v druhom zápase za sebou. Na posledný Prešov majú šesťbodový náskok. Tomáš Záborský skóroval v štyroch z posledných piatich duelov. Rovnakú bilanciu má aj obranca Oldrich Kotvan. Svoje prvé body v popradskom drese si po nedávnych príchodoch pripísal Rastislav Špirko a Oleksandr Perešunko.

HK Dukla Trenčín - HC Košice 3:5

Košice zvíťazili na ľade Dukly Trenčín a ukončili päťzápasovú víťaznú sériu domácich. Bola to pre nich zároveň prvá prehra na zrekonštruovanom Zimnom štadióne Pavla Demitru. Vydarenú premiéru v drese "oceliarov" absolvoval americký útočník Hunter Fejes, ktorý nazbieral tri kanadské body za jeden gól a dve asistencie, jeho spoluhráč z útoku Brett Pollock štyri (2+2). Košičania zdolali Trenčín vo všetkých štyroch vzájomných zápasoch v prebiehajúcej sezóne 2022/2023 a celkovo ich zdolali už v siedmich dueloch po sebe.