United po skvelom obrate vyradil Barcelonu z Európskej ligy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

United po skvelom obrate vyradil Barcelonu z Európskej ligy

O víťazný zásah sa postaral Antony. Ťažil z práce jedného z najlepších na trávniku - Bruna Fernandesa.
O víťazný zásah sa postaral Antony. Ťažil z práce jedného z najlepších na trávniku - Bruna Fernandesa.Profimedia
Odvetný duel v Divadle snov sa nevyvíjal pre "červených diablov" dobre, prehrávali 0:1, no po zmene strán sa na trávnik vrátilo iné mužstvo a zaslúžene nepriaznivý vývoj otočilo na konečných 2:1. Erik ten Hag oslavuje so svojimi zverencami postup do osemfinále druhej najprestížnejšej súťaže v Európe.

Manchester United - FC Barcelona 2:1 (0:1)

Góly: 47. Fred, 73. Antony - 18. Lewandowski (11 m)

Domáci sa do svojho súpera zahryzli okamžite. Už v tretej minúte sa zoči-voči ter Stegenovi po výbornej práci v strede poľa Casemira v obrovskej príležitosti ocitol kapitán Fernandes, no nemeckého brankára neprepálil. Úvodná pätnásťminútovka patrila „červeným diablom“, ktorí boli aktívni a vyvíjali na „blaugranas“ čoraz vyšší tlak. Ich centre či prihrávky ale odvracala pozorná defenzíva.

Katalánci sa dostávali k šestnástke sporadicky, ale keď sa do nej v šestnástej minúte dostali, Baldé vybojoval faul v boxe od Bruna Fernandesa a arbiter ukázal na biely bod. Loptu naň si postavil Lewandowski. Poľský kanonier so šťastím prekonal de Geu a naklonil postupové misky na stranu Barcelony. Proti United sa radoval vôbec z premiérového zásahu v kariére.

Gól zmenil priebeh hry. Iniciatívu prevzali hráči Barcelony. Neustále aktívne napádali a nedali Manchestru dýchať. Len zriedka sa dostávali k bráne ter Stegena. Na konci prvého dejstva mohlo byť pre domácich ešte ťažšie. De Gea nerozohral vôbec dobre, jeho prihrávku vystihol Sergi Roberto, no preváhal správny moment na zakončenie. Odrazenú loptu skúšal zakončiť Kessié, ale defenzívu diablov neprepálil.

Štatistický pohľad.
Štatistický pohľad.Flashscore

Po zmene strán vstúpili na trávnik správnou nohou zverenci Erika ten Haga. Tí si nemohli želať lepší vstup do druhého polčasu. Po 85-sekundách vyrovnali. Barcelončania sa pristúpili pri svojom pokutovom území k lopte príliš laxne, čo využil Bruno Fernandes na kolmicu Fredovi a ten zvnútra šestnástky, strelou k ľavej žrdi, prekonal ter Stegena.

Obraz hry z prvého dejstva, keď boli na začiatku aktívnejší domáci, pokračoval aj v druhom. Vyrovnanie United povzbudilo. Hráči Barcy boli pod tlakom a robili chyby. Tie zostali nevyužité a trest mohol prísť na opačnej strane. V 64. minúte de Jong zľava odcentroval na zadnú žrď, kde sa presadil do prudkej hlavičky Koundé, no de Gea vytiahol skvelý zákrok a s ním loptu nad brvno.

Diabli išli do vedenia v 73. minúte. V ofenzíve zapracoval výborný Fernandes, pripravil pozíciu pre Garnacha, ktorý pálil Christensena, nepochodil ani Fred, ale na tretí raz mieril tvrdo a presne do pravého dolného rohu Antony.

Záverečné minúty patrili Kataláncom, no zo svojho tlaku sa presadiť nedokázali a Manchester tak oslavuje postup do osemfinále Európskej ligy.