V Empoli sa červenalo, domáci zachránili bod v závere. Nedarilo sa Rimanom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

V Empoli sa červenalo, domáci zachránili bod v závere. Nedarilo sa Rimanom

Aktualizované
Duel Empoli so Speziou priniesol zaujímavé momenty.
Duel Empoli so Speziou priniesol zaujímavé momenty.Profimedia
Futbalisti Spezie remizovali v 22. kole talianskej Serie A na ihrisku Empoli. Spokojní nemôžu byť po ďalšej strate bodov v AS Rím. Lazio podľahlo Atalante Bergamo.

Empoli FC - Spezia Calcio 2:2 (0:2)

Góly: 71. Cambiaghi, 90.+ 4 Vignato - 25. (pen.) a 31. Verde

ČK: 21. Parisi (Empoli), 49. Esposito (Spezia)

Domáci vôbec nezvládli úvod prvého polčasu. Najskôr sa v pokutovom území previnil Parisi, ktorý zahral rukou a následne neudržal nervy na uzde. Rozhodca ho tak poslal pod sprchy. Daniele Verde poslal pokutový kop presne do pravej časti brány, ale Guglielmo Vicario predviedol parádny zákrok a pokus chytil. Gólman mohol mať následne ťažké srdce na svojich spoluhráčov, ktorí sa previnili voči pravidlám a penalta sa opakovala. Verde sa tentokrát nemýlil.

Ten istý hráč zvýšil vedenie Spezie aj o šesť minút neskôr a v druhom polčase znížil Cambiaghi, ktorému naservíroval loptu Caputo. Tlak Empoli priniesol ovocie v nadstavenom čase. Emanuel Vignato zvolil zakončenie z prvej a gólmana prekonal strelou zvnútra pokutového územia.

US Lecce - AS Rím 1:1 (1:1)

Góly: 7. Ibaňez (vlastný) - 17. Dybala (z 11 m)

AS Rím si z Lecce odniesol len bod. Zverenci trénera Josého Mourinha vstúpili do zápasu nešťastne, už v 7. minúte zápasu si dal vlastný gól brazílsky obranca Roger Ibaňez. Hostia sa proti štrnástemu tímu tabuľky nedokázali výraznejšie presadiť, na konečných 1:1 upravil v 17. minúte Argentínčan Paulo Dybala z pokutového kopu.

Lazio - Atalanta 0:2 (0:1)

Góly: 23. Zappacosta, 65. Hojlund

Atalanta sa po dvojgólovom víťazstve ocitla na 3. mieste tabuľky, Lazio sa naopak prepadlo na 6. priečku a ak chce pomýšľať na účasť v budúcoročnej edícii Ligy majstrov, bude musieť zabrať.