V prvom tréningu novej sezóny F1 najrýchlejší Pérez na Red Bulle

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

V prvom tréningu novej sezóny F1 najrýchlejší Pérez na Red Bulle

Mexičan Pérez bol v úvodnom tréningu úvodnej VC nového ročníka F1 najrýchlejší.
Mexičan Pérez bol v úvodnom tréningu úvodnej VC nového ročníka F1 najrýchlejší. Profimedia
Mexický motoristický pretekár Sergio Pérez (33) bol najrýchlejší v prvom tréningu Formuly 1 na VC Bahrajnu. Jazdec tímu Red Bull dosiahol na okruhu Sachír čas 1:32,758 minúty.

Druhý Fernando Alonso zo Španielska bol na Alpine pomalší o 0,438 sekundy. Najlepšiu trojicu doplnil úradujúci majster sveta a Pérezov tímový kolega Max Verstappen so stratou 0,617 s.

Viac ako sekundu stratili ďalší jazdci. Štvrtý skončil Lando Norris na McLarene (+1,407), piaty Charles Leclerc na Ferrari (+1,499), ktorého kolega Carlos Sainz obsadil posledné dvadsiate miesto (+3,314). Španiel predviedol zároveň najdramatickejší výlet mimo trate, po ktorom sa už nepúšťal do rýchlych kôl. Sedemnásobný majster sveta Lewis Hamilton dosiahol s Mercedesom desiaty najrýchlejší čas (+2,159).

Piloti skúšali v prvom tréningu tejto sezóny limity svojich monopostov, prišlo tak aj k niekoľkým výjazdom mimo trať. Nikto však svoj monopost nepoškodil. Druhý tréning, ktorý pravidelne slúži na vyskúšanie dlhých pretekových stintov, je na programe o 16:00.