Valladolid potrestal svojich fanúšikov, ktorí rasisticky urážali Viníciusa

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Valladolid potrestal svojich fanúšikov, ktorí rasisticky urážali Viníciusa

Fanúšikovia španielskeho celku dostali trest.
Fanúšikovia španielskeho celku dostali trest.Profimedia
Španielsky futbalový klub Real Valladolid suspendoval dvanásť držiteľov sezónnych permanentiek, zatiaľ čo jeho vedenie i španielske úrady vyšetrujú rasistické slovné útoky voči Viníciusovi Juniorovi (22) z Realu Madrid.

Klub oznámil, že dvanásť osôb, ktoré identifikoval v spolupráci s políciou, nemôže do skončenia vyšetrovania využívať vstupenky. Incident sa odohral 30. decembra počas zápasu, v ktorom Real vyhral na pôde Valladolidu 2:0.

Brazílčan Vinícius čelí rasistickým urážkam od svojho príchodu do Španielska v roku 2018, no v tejto sezóne sa výrazne zintenzívnili. Hanlivé pokriky ho neminuli ani minulý týždeň na pôde Realu Mallorca.

Pred januárovým derby zašli chuligáni Atlética ešte ďalej, keď zavesili nafukovacieho panáka v drese dvadsaťdvaročného útočníka z mosta neďaleko tréningového centra Realu. "Madrid nenávidí Real," znel nápis na transparente vyvesenom nad figurínou. Priaznivcov "Los Colchoneros" už v septembri vyšetrovali za rasistické chorály namierené na Viníciusa, no prokuratúra prípad uzavrela, pretože nebolo možné identifikovať vinníkov.

"Je to široký problém a problém spoločnosti s rasizmom. Nezáleží na tom, či ste biely, čierny alebo červený. Musíme ukázať nulovú toleranciu. Tento problém je potrebné za každú cenu odstrániť. Španielska liga môže konať a dúfajme, zmení túto situáciu," uviedol Brazílčanov tímový kolega Aurélien Tchouameni, ktorý je taktiež tmavej pleti. Vedenie La Ligy sa v piatich prípadoch rasizmu voči Viníciusovi obrátilo na súdy, no tie zatiaľ nerozhodli.